Реклама / Ads
2| 7761 |09.06.2017 КРИМИНАЛНО

Шефът на ДАИ: Обвинените може да се върнат на бял кон

.
Красимир Калайджиев
Шефът на Изпълнителната агенция ”Автомобилна администрация” (старото ДАИ) Красимир Калайджиев твърди, че агенцията е съдействала за случаите за нарушения. Не се разбра обаче дали Калайджиев е сигнализирал службите за корумпирани свои служители.
 
Потвърди, че са арестувани 12 души от общо 16-те, които работят на територията на София. По думите на Калайджиев това са хора, които дълги години са в агенцията. "Бих казал, че е направен един здрав колектив. Най-вероятно обаче не става въпрос за манипулация на жребия при кой изпитващ да се падне човекът, който се явява на изпит. Жребият се наблюдава и анализира чрез софтуер. Все пак специализираните служби ще разберат какво се е случило”, коментира Калайджиев.

12 от 16 души от изпитващите в звената в София за даване на шофьорски книжки са установени в резултат на специалинизарин проверки. Това заяви пред Нова телевизия Кракимир Калайджиев, изпълнителен директор на ИА "Автомобилна администрация". Коментарът му по повод разразилия се скандал, че изпитващи служители в системата "улеснявали" меракили за книжки срещу "скромна" сума.

"Някои от тях ги познавам. Това са стари служители", поясни той. Калайджиев обясни, че не знае дали паричният поток от рушветите е стигал до по-високи нива в системата.

"Това са хора, които са работили твърде много години в тази сфера. Преди изпитите бяха в МВР, сега са в Министерство на транспорта. Но много от изпитващите са още от времето на МВР.

"На мен никой не ми е поискал оставка все още. Но аз винаги съм готов да си подам оставката. Това, което чух от министъран а транспорта бе,че след като приключат проверките на съответните органи, виновните ще си понесат съответното наказание. Но за да бъдат отстранени от работа, трябва да има съответните доказателства. Защото ако не се докаже, ще се върнат на бял кон. Имаме ограничени щатни боройки", заяви Калайджиев.

На въпрос дали е корумпирана ДАИ, той отговори: "Не бих казал нито да, нито не. Просто трябва да има доказателства".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3554 |25.11.2023 Намушкаха с нож в затвора осъденият за убийството на Джордж Флойд полицай . 0| 5952 |17.01.2023 Петдесетолевката е най-често фалшифицираната банкнота за 2022г. . 0| 11412 |19.05.2021 Мъж скри наркотици в резервната гума на колата си. Спипаха го . 6| 15310 |22.08.2020 Въоръжен обра бензиностанция край Бобов дол
Реклама / Ads