Реклама / Ads
2| 6167 |27.04.2018 КРИМИНАЛНО

За смърт по непредпазливост е обвинението на Лазар Влайков

.
Лазар Влайков
Окръжна прокуратура - Пловдив е внесла обвинителен акт в Районен съд - Пазарджик срещу бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков /45 г./, за това, че като е държал огнестрелно оръжие ”Глок 27” и 50 боеприпаса за него, не е взел необходимите мерки за сигурност и от това е последвала смъртта на Наско Тонкев /47 г./. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив.
 

От там уточняват, че обвиняемият е имал разрешително от ноември 2015 година със срок на валидност до 2020 г. От прокуратурата припомнят, че на 31 август 2017 г. семейството на Влайков е било поканено да празнува рожден ден на 6-годишно момче, син на негов приятел. Гостите се събрали в заведение в с. Виноградец, обл. Пазарджик. Като тръгвал от дома си, обвиняемият вместо да остави пистолета и боеприпасите в мястото за съхранение, ги поставил в личната си чантичка, взел ги със себе си и с тях отишъл в заведението.

 

В разгара на празненството имало заря, някои от гостите стреляли с газово оръжие. Когато изстрелите от газовите пистолети започнали да намаляват, Влайков решил да се похвали с новия пистолет. Той заредил пълнителя и стрелял във въздуха, след което започнал да го показва и предава на други лица, които също стреляли с оръжието. Обвиняемият повикал при себе си Наско Тонкев, за да му покаже пистолета. Той също стрелял няколко пъти във въздуха. По същото време 6-годишното дете обикаляло около масата и проявило интерес към оръжието.

 

Около 23,50 ч. - 23,55 ч. пистолетът се озовал, по неустановен начин, в ръцете на малолетното момче и то произвело изстрел. Куршумът попаднал в областта на горната лява мишница на Наско Тонкев. Според извършената съдебно-медицинска експертизата жертвата е починала от вътрешни кръвоизливи, засягащи аортата. От Апелативна прокуратура - Пловдив посочват, че по делото са разпитани свидетели, извършен е следствен експеримент, изготвени са множество експертизи, от които се доказва, че изстрелът е бил възпроизведен от малолетното дете.

 

Към момента обвиняемият Лазар Влайков е с мярка за неотклонение "Гаранция" от 8 000 лева. Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен Влайков, е лишаване от свобода от три до десет години, посочват още от прокуратурата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4641 |26.04.2018 Син криел смъртта на майка си 3 години, за да й взема пенсията . 0| 4790 |14.01.2018 Откриха труп на мъж в Пловдив, МВР мълчи за причините за смъртта му . 0| 6082 |22.06.2017 Съдят мъжа, пребил до смърт 3-годишно дете във Видинско . 0| 4349 |22.06.2017 Изправиха шестима лекари на съд заради смъртта на родилка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads