Реклама / Ads
2| 5313 |30.12.2017 КРИМИНАЛНО

Смениха личния лекар на жена, без да разбере

.
Жена се оказа със сменен личен лекар в друг град, със сменен адрес и с чужд подпис под собственото си име. Марина Цветкова от Бургас в продължение на година била регистрирана при личен лекар в София, когото дори не познава.
 
Марина е родена, живее и работи в Бургас. Или поне така си мисли, когато преди 2 месеца отива на преглед. От личния си лекар разбира, че вече година не е негов пациент и че живее... в София. Поне по документи. "Включена съм в пациентските листи на д-р Милена Николова Иванова с подадена регистрационна форма за постоянен избор на семеен лекар, което мога да покажа, защото ми пратиха и копие. Тук установявам на това заявление, че подписът не е моят", разказва потърпевшата пред Нова телевизия.

От проверката на Касата, Марина разбира, че личните й данни са използвани без нейно знание, издавани са направления, а адресът й е сменен със софийски. Оказва се, че на посоченото място нито я познават, нито пък са пациенти на д-р Николова.

Самата лекарка заяви, че се е объркала. "Аз като записвам нов пациент, вкарвам ЕГН-то. И понеже съм с очила, явно съм видяла някаква цифра не както трябва и съм генерирала нейното име. А на адреса, който е записан, живее явно друг човек, който е искал да се запише при мен. Не съм ходила да проверя", обясни тя. И допълни, че не може да си обясни защо на този адрес няма нейни пациенти. От Здравната каса отказаха коментар. В писмо потвърждават, че лекарката е извършила нарушение. Издали й протокол за неоснователно получени суми, които трябва да им възстонови.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4298 |22.12.2017 Три квартала в София останаха без ток след авария на столичния електротранспорт . 0| 3719 |22.12.2017 Болницата във Враца няма да затваря, лекарите получиха пари . 0| 3995 |22.12.2017 Печатат лекарства с 3D принтер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads