Реклама / Ads
0| 3464 |20.10.2015 НОВИНИ

Йорданка Фандъкова: 7% е ръстът на туристите в София през тази година

.
“Със 7% е нараснал броят на туристите през 2015 г. спрямо миналата. Тенденцията в последните години е на постоянно увеличаване на броя на туристи в столицата“, каза Йорданка Фандъкова, кандидат на ГЕРБ за кмет на София, пред представители на туристическия бранш.
 

„Това се дължи на общите ни усилия, на качествените продукти, които предлагате и на последователната политика да развиваме туристическата инфраструктурата в града“, каза Фандъкова. Тя напомни, че през тези няколко години в София са направени подземния археологически музей под базиликата "Света София", Музея за история на София и системни инвестиции в инфраструктура и в зелена система.  "Искрено се надявам, че Министерството на културата ще успее да завърши проекта за цялото експониране на културно-историческото наследство на Ларгото и то така, както трябва - с максимално запазване на автентичността на структурите, така че това да се превърне в едно атрактивно място за туристите", каза още кандидатът за нов кметски мандат.

 

 Фандъкова обясни, че  в подлеза при метростанция "Сердика" вече е отворен нов туристически информационен център. В последните години бяха отворени туристически центрове в подлеза на Софийския университет „Свети Климент Охридски“, в Градската градина, а този в центъра на Банкя предстои да заработи до дни.

"Сред новите ни задачи е да разширим градската система за информация с двуезични табели и с уеб портал и да продължим последователната политика за инвестиции в разкриване и опазване на археологическото наследство. Това е начинът да развиваме София като дестинация за исторически и културен туризъм", подчерта Йорданка Фандъкова.  "Един изключително важен проект, по който вече работим, е програмата възстановяване сградите-паметници на културата и на старите къщи на София чрез различни мерки.  През тази година получихме титлата  София –столица на  спорта за 2018 г. и бяхме обявени от ЮНЕСКО за град на киното. С тези инициативи  ще привлечем допълнително туристи“, заяви още Фандъкова.

 

На срещата присъстваха кандидатите за кметове на райони от ГЕРБ -  Димитър Дилчев – за район „Студентски“,  Ева Митева – за район „Подуене“, Рангел Марков – за „Банкя“, Пламен Църноречки – за „Красно село“ и кандидатите за общински съветници Венетка Серафимова, Екатерина Йорданова, Малина Едрева и Емануела Стомонякова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3266 |19.10.2015 Фандъкова: Изграждаме обединена информационна система на здравните заведения в София . 0| 3428 |18.10.2015 Фандъкова: Създаваме нови места за фермерски пазари . 0| 3167 |18.10.2015 Йорданка Фандъкова: Район „Младост“ вече има своя първи православен храм . 0| 3346 |17.10.2015 Мария Габриел: Йорданка Фандъкова е пример за градивната сила на жените в местната власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads