Реклама / Ads
0| 3509 |14.10.2015 НОВИНИ

Корнелия Нинова и Дора Янкова подкрепиха Стефан Сабрутев в Смолян

.
“Парламентарната група на левицата твърдо стои зад Стефан Сабрутев – един млад човек, който иска да работи за Смолян, който е постигнал своя личен успех и иска да подари този успех на своя град”.
 

Това каза народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Дора Янкова на среща с дейци на културата, образованието и граждани в областния град. Тя акцентира и върху листата на БСП за общински съветници, съставена от хора с обществен престиж, хора от лявото пространство, които винаги отговорно са взимали решения в полза на развитието на общината. Като пример за това тя посочи запазването на Фолклорен ансамбъл „Родопа”, който гербаджийската управа с лека ръка щеше да закрие. „Наистина, в неговата защита имаше активна гражданска позиция. Но ако не беше политическата воля на правителството на Орешарски, ансамбълът нямаше да го има”, посочи Янкова. Тя изрази убеденост, че кандидатът за кмет на левицата ще бъде на страната на духовното, на културата, заедно с икономическото начало, със стопанисването на града. „Той иска да застане в центъра, да консолидира бизнеса, да разкрие потенциала на общината, защото времето е трудно. Но и да „помилва” чрез културата и да наблегне на силните страни на образователните институции. Безспорно образование, здравеопазване, но в непосредствена връзка със стопанството и икономиката като един истински добър стопанин, стопанин със сърце, смолянчанин, който може и да дари без да го изтъква, и да се шегува, човек, носещ хармония”, заяви Дора Янкова.

 

Според Янкова през 8-те години на лявото управление водещи са били публичните политики, комуналните политики, решенията на Общинския съвет – градът никога не е имал един господар на принципа на олигархическите босове, да целуваш някому ръка и да определяш пътя на Смолян под чужда диктовка. „Нямаше в града мутренско и полицейщина. Не може синове заедно с водещи фигури от тъмния свят в страната да бъдат определящи в дърводобива. Казвам го не случайно. Надявам се  да бъде разчетено както трябва. Засегнати са хората, ангажирани с дърводобива в региона”, каза още тя. По думите й опасни тенденции има и в Златоград - също има кмет, но там Общинският съвет е „частен” и се пита една личност как да се гласува и решенията се вземат под негова команда. „Има опасност да се опорочи местното самоуправление, да се излезе извън автентичните политически партии, били те леви, десни или център и да се влезе в един порочен кръг, от който след това е трудно завръщането в политическия модел, полезен за развитието на градовете. Затова, за да не влезем в други зловредни отношения, да подкрепим автентичната левица, хора, които са ангажирани с политически идеи – листата на БСП за общински съветници, кандидатурите за кмет на община и на населени места”, обърна се към своите съграждани Дора Янкова. Тя пожела успех на Смолян със Стефан Сабрутев, защото е убедена, че ще бъде добър кмет. Но за може да се разгърне като управленец, му е нужна подкрепата на мнозинството в Общинския съвет, което ще му дава енергия и възможност по-лесно да успява с реализирането на идеите си. Няма да му се налага да убеждава човек по човек, да се моли да приемат решения, а ще е спокоен, че може да разчита на единомишленици.

 

За да изрази подкрепата си на срещата присъства и зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова. Представителите от сферата на образованието изразиха категоричното си несъгласие с приетия закон, с който от средствата за държавни и общински училища се отделят пари и за частните. „”Това обрича младите на неграмотност, малцина могат да си позволят в тази беднотия да пратят децата си в частни училища”, каза Нинова. По думите й, ако се намали финансирането на общински училища, много от тях са заплашени от закриване. „Затова нашите кметове се ангажират, че дофинансират с пари от общинския бюджет такива училища. Ще продължим да настояваме за повече пари за култура, духовност и образование”, подчерта депутатът.В заключение Нинова заяви: „Проблемът на проблемите на България се нарича образование – без него няма работа, няма икономика. То трябва да е приоритет номер едно за всички”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3601 |14.10.2015 Корнелия Маринова дава старт на пилотен проект за осигуряване на качествено здравеопазване на място в община Ловеч . 0| 3227 |12.10.2015 Устовци: Ние помним, ГЕРБ да не си приписва заслугите на Дора Янкова . 0| 3256 |04.10.2015 Нинова и Мерджанов подкрепиха проф. Клисарова за кмет на Варна . 3| 4593 |03.10.2015 Цветанов в Ловеч: Гласувайте с номер 6 за отличниците на ГЕРБ и Корнелия Маринова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads