Реклама / Ads
0| 3463 |23.10.2015 НОВИНИ

Посланикът на Република Корея се срещна с кандидата на ГЕРБ за кмет на Силистра д-р Юлиян Найденов

.
Посланикът на Република Корея Негово Превъзходителство Шин Менг-хо се срещна с д-р Юлиян Найденов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Силистра, след конференция с местния бизнес в Силистра.
 

Събитието се състоя в следствие на благодарствено писмо за гостуването на корейска танцова група в Силистра през юли тази година и покана отправена към Негово Превъзходителство за Празника на град Силистра – Кръстовден. В своето писмо-покана към посланика, изпратено в началото на септември, д-р Юлиян Найденов подчертава успешното партньорство между Република Корея и Република България и отбелязва, че той лично, както и общинското ръководство, се надяват да задълбочат контактите между двете страни, като домакинстват и организират съвместни прояви в областта на културата, туризма, бизнеса, образованието и други. „Считам, че добрата колаборация до момента е предпоставка за бъдещо сътрудничество в областта на културата, изграждане на бизнес контакти между община Силистра и общини в Република Корея. Отворени сме за разговори в различни области на обществения живот, за образователен и културен обмен. С удоволствие предлагаме домакинство за провеждане на Дни на корейската култура в България, фолклорни събития, в които да представим българската и корейска култура. “ – с тези думи д-р Найденов се обръща към Негово Превъзходителство Шин Менг-хо в писмото.

 

Негово Превъзходителство Шин Менг-хо получи като подарък символите на община Силистра и картина. През месец май в рамките на официалното посещение в азиатската държава, държавният глава Росен Плевнелиев и президентът на Република Корея Пак Гън-хе подписаха Съвместна декларация за всеобхватно и ориентирано към бъдещето партньорство. Още тогава кметът д-р Юлиян Найденов започна да работи в тази насока, като използва възможността да домакинства концертна програма с участието на танцова трупа на Сунгшинския женски университет в Сеул.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3549 |23.10.2015 БСП-Бургас закри кампанията за Местни избори 2015 със символичен жест . 0| 4328 |23.10.2015 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев Георги Андонов на среща с и учители: Имате право на достойно възнаграждение за труда си . 0| 3299 |23.10.2015 Иван Портних: Тополи ще има нова детска градина и модерно читалище . 1| 4055 |23.10.2015 Цветан Цветанов в Костенец: Отборът на Георги Митров е печелившият

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads