Реклама / Ads
0| 4437 |26.10.2015 НОВИНИ

Таня Христова: Тази подкрепа е ангажимент, който ще продължа да изпълнявам с цялата си всеотдайност и сърце

.
Жителите на община Габрово подкрепиха Таня Христова за втори мандат за кмет със 68,47% и листата общински съветници на ГЕРБ с 53.04%. След 4 години като кмет Таня Христова увеличава резултата си от предишните местни избори с 11%.
 

„Това е ангажимент, който аз ще продължа да изпълнявам с цялата си енергия, с цялото си сърце. Не приемам победата като главозамайване, а като изключително голяма отговорност. Предстои ни много работа. Благодаря на габровци. Не знам дали тази дума може да пренесе чувството и емоцията към всеки, който ме подкрепи с усмивка, критика, емоция. Благодаря на тези, които не ме подкрепиха, защото ми дадоха другата гледна точка на това, което трябва да се случва в Габрово“. Това бяха първите думи на Таня Христова след обявяването на резултатите от местните избори.

По думите й, Габрово е показало, че една не толкова голяма община, може да постига и да се гордее с добри резултати и това се дължи на качествата на хората в Габрово. Според Таня Христова оттук насетне Габрово се нуждае от повече публичност и информация за модерните инвестиции, които прави бизнесът в Габрово. Това със сигурност ще донесе и повече инвестиции в самочувствието ни.

Областният координатор на ГЕРБ Цветомир Михов благодари на жителите на областта за подкрепата. „Това че Таня Христова увеличи доверието за себе си с 11 % достатъчно говори за нейните качества, за добрата й работа, въпреки тежките мащабни строителни дейности. Той коментира, че и в четирите общини ГЕРБ има по-добри резултати от местните избори преди 4 години. В Габрово ГЕРБ ще има 21 общински съветника, с двама повече от предишния мандат. По думите му това е показателно за политиката, която партията води в Габрово. В другите три общини кандидатите на ГЕРБ за кмет на Севлиево д-р Иван Иванов, на Трявна Дончо Захариев и на Дряново Мирослав Семов влизат в балотаж като първа политическа сила, а ГЕРБ печели  най-много общински съветници. Михов беше категоричен, че и в трите общини ГЕРБ няма да участва в безпринципни коалиции. „Няма да допуснем хора с нечисти намерения да ни извиват ръце, защото винаги сме били честни и отговорни към хората. Симпатизантите на другите политически формации са добре дошли да ни подкрепят. Жителите на Севлиево, Дряново и Трявна са интелигентни и сами ще решат кого да подкрепят, без да е нужно някой да ги насочва“, каза Цветомир Михов.

Той коментира и тежкия изборен процес. По думите му изборният кодекс, по който се проведоха местните избори е не само недоглеждане, а голямо недоразумение. „Кодексът на Мая Манолова, срещу който аз съм гласувал против, се оказа напълно неприложим“, заяви Михов. Като примери той посочи проблемите, които кодексът е създал в малките села, жителите на които нямаха право да гласуват за кмет на кметство, както и рекордния брой недействителни бюлетини, около 10% от общия вот.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4963 |21.10.2015 Таня Христова: Продължаваме във вярната посока. Габрово го заслужава! . 0| 4029 |20.10.2015 Таня Христова: Благодарна съм за всяка добра кауза, която заедно реализирахме . 0| 3465 |20.10.2015 Йорданка Фандъкова: 7% е ръстът на туристите в София през тази година . 0| 3709 |30.09.2015 Христова: БСП убеди политическите си опоненти, че съществува „другото лице на София”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads