Реклама / Ads
0| 3192 |22.10.2019 НОВИНИ

Костадин Костадинов: Негласуването е протест на гражданите, който подкрепя управляващите

.
Костадин Костадинов
До партия ”Възраждане” достигна достоверна информация, че се подготвя фалшифициране на изборния вот от страна на управляващите. Това ще се случи на 27 октомври, в изборния ден като бъдат подменени реални изборни бюлетини с фалшиви такива в град Варна и други градове на страната.
 

Целта е управляващите да запазят властта си и да продължат настоящата си политика, основана на злоупотреба с власт и откровено ограбване. За да се реализира лесно компрометирането на вота е необходимо да има ниска избирателна активност. Нейното постигне е причината сред населението да се насажда форма на протест срещу гласуването, която е "Аз няма да гласувам!". Голяма част от българите протестират по този начин и не гласуват. Така се постигат две неща: възможност за манипулиране на вота с фалшиви бюлетини и преразпределяне на негласувалите в полза на управляващите. Така на практика, ако останем по домовете си в изборният ден, за да протестираме като не гласуваме ние помагаме на управляващите, които не харесваме, да останат на власт.


От "Възраждане" дават следния хипотетичен пример, който разяснява принципа на негласуването: "Нека си представим следната ситуация. Ако в България живеят 1000 души, на изборите отидат да гласуват 300, от които ГЕРБ вземат 100 гласа, тези 100 гласа не са 10 % от 1000, а са 30 %, защото те се явяват 30% от 300 (отишлите да гласуват). При един такъв резултат на изборите ГЕРБ ще управлява държавата, макар и избрана от едва 10% от хората. Както вотът на ГЕРБ така и вотът на всяка една партия, която е в управлението или опозицията е константна величина. Тоест хората, които гласуват за нея са едни и същи. Електоратът на ГЕРБ се състои главно от хора, които са притиснати, на които им е купен гласа, които са заплашени от работодателя си, че ако не гласуват за ГЕРБ ще загубят работата си. Това е един изплашен и притиснат електорат, който е с ограничени или почти никакви възможности да нараства. Ето защо, ако отидат да гласуват 600 души от 1000 (живеещи в страната според настоящия хипотетичен пример), вотът на ГЕРБ си остава 100 гласа, но вече не е 30 % от гласувалите, а е едва 15 % от подалите гласа си. Това означава, че влиянието на ГЕРБ отслабва. Отиващите да гласуват, подавайки гласа си за други партии, повишават реалния шанс те да съберат повече от 50 % за сметка на процента на управляващите, който респективно ще намалее. Така може да се разруши цялото статукво на партиите, които вече 30 г. тормозят с управлението си българския народ" - каза Костадинов, лидер на партия "Възраждане", който пусна видеоклип в страницата си в социалната мрежа и в YOU TUBE канала на "Възраждане". В него подробно разяснява на българите принципа на негласуването, който им е внушен от настоящите управляващи като форма на протест срещу управлението. Протест, който не пречи, а помага на властовата машина да продължава злоупотребите си с българския народ и държава.


"Единственият шанс издевателствата да спрат е всички българи да отидат и да гласуват. Да гласуват за който и да е различен от управляващите, просто да гласуват. Така не само дават осъзнат вот за кандидата, на който най-много симпатизират, но и осуетяват опитите за фалшифициране на изборния вот. Случаите на подменяни резултата на изборите в България са факт. Това може да бъде променено с по-висока изборна активност от 50,60, 70 %. Тя прави вота невъзможен за фалшифициране, поради невъзможността за кратък период от време да се фалшифицира огромно количество бюлетини", добави Костадин Костадинов, който е кандидат за кмет на град Варна на Местни избори 2019 и е основният опонент на управляващата партия.

 

Видеото вижте ТУК!

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3749 |16.10.2019 Костадин Костадинов: Иван Портних да се оттегли от изборната надпревара! . 0| 3632 |14.10.2019 Костадин Костадинов: Основният опонент на управляващите, с екип от изявени и опитни професионалисти, всеки експерт в областта си . 0| 4694 |11.10.2019 Костадин Костадинов - основният опонент на управляващите във Варна на Местни избори 2019, представя своя екип . 1| 3723 |09.10.2019 Поредна демонстрация на властимащите срещу народа беше преустановена от Костадин Костадинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads