Реклама / Ads
0| 5786 |02.08.2015 МИНАЛО

Честват деня на бг-железничаря

.
Професионален празник
Професионалният празник на българските железничари се отбелязва всяка година през първия неделен ден на август. Традицията да се чества Денят на железничаря датира от средата на миналия век. Изборът на деня е свързан с историческия факт.
 
В началото на август през 1888 г. железопътната линия Цариброд - София - Белово е открита за международни превози, като същевременно държавата откупува и линията Русе - Варна и започва нейната експлоатация. Така се учредяват Българските държавни железници.

По повод на Деня на железничаря - 2 август, ръководството на "Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще връчи грамоти и парични награди на 30 служители, работещи в дружествата за пътнически и товарни превози.

Ето и поздрава на министър Ивайло Московски:

"Приятели и колеги,

На днешния ден, искам да честитя празника на всички вас – хората, които работите в българската железница!

Знам, че времената са трудни и реформите тежки, но със сигурност трябва да знаете едно. Аз съм абсолютно убеден, че накрая ще постигнем успех. Както вие, така и аз си спомняме как се движеха огромните композиции на товарните влакове. За съжаление, днес, ситуацията е различна и с мечти и спомени по отминали времена, няма да решим проблемите. Но както преди, така и сега, вие сте били, сте и ще продължавате да бъдете двигателната сила на влаковете и релсите.

На професионалния Ви празник, пожелавам на Вас, пожелавам и на себе си, едни други да се подкрепим и заедно да завършим започнатото. Аз вярвам, че е за добро. Най-силното ми желание е нашата България да има сигурна, бърза и модерна железница.

Още веднъж - Честит Ден на железничаря, с най-искрените ми пожелания за здраве, щастие и успехи за вас и вашите семейства !"
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 12633 |12.06.2012 Денят на Русия и Изпъденият марш на Дядо Вазов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads