Реклама / Ads
0| 5746 |08.08.2016 МИНАЛО

Икона на Богородица предсказва природни бедствия

.
Св. Богородица - „Успокоение на злите сърца”
Уникална икона на Света Богородица без младенеца, а със седем стрели в ръка, пристигна у нас. Чудотворният иконопис носи името „Успокоение на злите сърца” и се смята, че предсказва природни бедствия.
 
Чудотворната икона на Света Богородица-Седмострелчица пристига за първи път в България. Тя ще остане тук още два дни. Днес във Велико Търново беше посрещната от десетки миряни. Иконата пристигна от Москва, за да се докоснат до чудото и православните българи.„Чувал съм, че е имало случаи при разни събития да плаче с кървави сълзи. Вземат научни работници от тези сълзи. Пробват, изследват. Оказва, се че това е действително съставката на кръвта. Само групата на кръвта не могат да определят. Защото е от икона. Така, че чудестата са много", казва Великотърновският митрополит дядо Григорий.

„За първи път в Русия това се случи, когато потъна атомната подводница Курск на 12 август 2000 г. На иконата се появиха малки капки с червен цвят. И после забелязахме, че като се случат големи и страшни терористични актове, на иконата се появяват такива капки", обяснява Сергей Фонин, пазител на иконата в Москва.

Според вярванията чудотворната икона предпазва още от недоброжелателни помисли, завист и злоба.

Мистиката, която съпътства иконата е, че тя сама избира своя път. Първоначално е трябвало да бъде изнесена за поклонение само в Поморие, но изненадващи обстоятелства разширяват обиколката ѝ из Великотърновската епархия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3988 |28.06.2016 Парното и природният газ по-евтини от първи юли . 7| 4370 |07.06.2016 Шефът на КЕВР: Природният газ ще поевтинее с около 10 на сто, независимо от цените на петрола . 1| 4038 |10.05.2016 Природният газ може да поевтинее с близо 10% от юли, прогнозира „Булгаргаз”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads