Реклама / Ads
11| 6340 |14.06.2016 МИНАЛО

Нинова: Дядото остава завинаги в историята на България и левицата

.
„Димитър Благоев – Дядото е велик човек, който прокарва едни от най-дълбоките, най-знчимите и неизличими бразди на национално-историческата ни памет. Колосална историческа фигура, която остава завинаги в историята на България и левицата като ненадминат еталон и неоспорим лидер на социалистическото движение”. С тези думи председателят на БСП Корнелия Нинова се обърна пред събралите се пред къщата на политикът и философ Димитър Благоев – Дядото по случай 160-та годишнина от рождението му.
 

Лидерът на социалистите заедно с председателя на БСП-София Калоян Паргов, членове на ИБ на БСП, народни представители от левицата, културни дейци, членове, симпатизанти, както и хора, почитащи делото на Благоев, поднесоха венци и цветя пред къщата му в столицата.

 

„Благоев е велик мислител, виден теоретик, изтъкнат първоосновател, неоспорим лидер на организираното социалистическо движение в отечеството ни”, каза също Корнелия Нинова пред събралите се. По думите й, изключително актуални и днес са вижданията и механизмите, които Дядото вижда и препоръчва относно градежа и нормалното функциониране на социалистическата партия. „Принципността, критиката и самокритиката, истинското другарство, развитието на морално-политическите добродетели, както и решителното, безкомпромисно разобличение и изкореняване на всевъзможни – идейни, политически, организационни слабости и т.н. са все неща, които Дядото не само ни препоръчва, но и които на дело – чрез собствения си личен живот осъществява. Поради което се превръща в жив пример на безсмъртните идеи и ценности, на които е обрекъл целия си съзнателен живот”, каза още лидерът на социалистите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 9140 |02.06.2016 Корнелия Нинова: Героите не умират, защото те вдъхновяват и днес . 17| 14711 |16.05.2016 Историята на кримските татари и Русия . 1| 5834 |10.02.2016 The Independent : Европа повтаря историята на 1930-те години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads