Реклама / Ads
1| 6234 |18.01.2017 МИСТЕРИИ

Адвокат Мондешки поиска да запази марката „Яневагейт”

.
Момчил Мондешки
Ловешкият адвокат Момчил Мондешки, герой от записите „Яневагейт“, е заявил запазена марка с точно това изписване, която да е валидна за целия Европейски съюз. Това показва публикация в сайта на организацията за европейска интелектуална собственост, съобщи ”Биволъ”.
 
Заявката е подадена на 24 ноември 2016 г. и е публикувана днес, 18 януари. От момента тече тримесечен срок, в който може да се подадат възражения.

 

На 1 ноември 2016 г. Мондешки  в интервю за „Труд” заяви, че скандалните записи били постановка на съдийките от СГС Владимира Янева и Румяна Ченалова за компрометиране на хора по върховете на държавата, включително премиерът Борисов, главният прокурор Цацаров, шефът на ВАС Георги Колев и членове на ВСС. След това изявление, което беше категорично опровергано от Румяна Ченалова, прокуратурата поднови проверката по „Яневагейт“.

 

Мондешки е заявил запазване на правата върху „Яневагейт“ за широк спектър от дейности в три области: стационарни и образователни продукти, лепенки, диплянки, артистични продукти на хартия и картон, телекомуникационни услуги, публикации и статии, образование, развлечения и спорт, преводи и интерпретации.

Това предполага, че ако Мондешки стане собственик на „Яневагейт“ той може да претендира, включително пред интернет търсачките, да бъдат свалени всички статии и линкове към тях, които съдържат това име.

Методът със запазването на марка за популярни в обществото обозначения за скандали беше приложен и от Ирена Кръстева през 2015 г. за думата КОЙ, станала символ на непрозрачното и задкулисно управление. Нейната фирма „Пресмаркет“ подаде заявка за регистрация на КОЙ в патентното ведомство. Адвокатите на пресгрупата обаче отрекоха, че искат да блокират използването на думата. Майката на Делян Пеевски искала да запази действието на вече регистрирана марка „Кой?“, под която Петьо Блъсков в миналото издавал едноименно списание – обясниха те, допълват от сайта.

 

Те се заканиха, че ще вземат мерки, за да не се допусне заличаване на данните за злоупотреба с власт, престъпления по служба и конфликти на интереси на Бойко Борисов, Сотир Цацаров, Георги Колев, Ясен Тодоров, Димитър Узунов, Владимира Янева и други лица на властови позиции споменати в записите. Ще ангажираме адвокати, които да оспорят заявката на Мондешки, обявиха от „Бивол”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4203 |18.01.2017 Гражданско движение ”Боец” поиска оставката на Цацаров . 1| 3735 |13.01.2017 Турски офицери от НАТО поискаха убежище в Норвегия . 1| 3650 |11.01.2017 Мутафчиев поиска полиция пред театрите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads