Реклама / Ads
0| 7271 |04.07.2016 МИСТЕРИИ

Българин излекува диабета си с операция само за седмица

.
Иновативен хирургичен метод, който се практикува само в няколко центъра по света, помага на пациенти с диабет тип 2 да преборят болестта в 95 на сто от случаите. От новия метод вече са се възползвали и пациенти от България. Един от тях е Садитин Молаали от Гоцеделчевско, който е претърпял операцията в Турция със съдействието на Здравно-информационен център „Медикъл Караджъ“.
 
40-годишният Садитин е диагностициран с диабет преди година. През месец май случайно научава, че по покана на „Медикъл Караджъ“ у нас пристига лекар, който лекува диабет с операция. Свързва се веднага с офиса на фирмата, откъдето му уреждат консултация със специалиста. Седмица по-късно вече е опериран, а месец след хирургичната намеса кръвната му захар е в норма без всякакви лекарства.

Садитин е претърпял т.нар. „илеална интерпозиция“ – хирургична намеса, която се практикува от десетина хирурзи в няколко държави по света. Д-р Турул Демирел прилага операцията в Турция от 4 години насам и резултатите са обещаващи – при 95% от пациентите с диабет тип 2 се постига трайна ремисия и се спира употребата на медикаменти. Подходяща е за хора, които не успяват да контролират добре кръвната си захар с диета и медикаменти, и които имат запазен инсулинов резерв в панкреаса. Самата операция е лапароскопска и представлява „изместване“ на червата, при което се стимулира производството на инсулин.

 

40-годишният Садитин Молаали, който е баща на две деца, е преминал операцията през май 2016 г. Казва, че е взел решението без колебание, защото искал да избегне възможните усложнения, свързани с напредването на диабетната болест – увреждане на органи, слепота, ампутация на крайници. За контакта с лекаря и за организацията около пътуването и лечението са му съдействали от „Медикъл Караджъ“ - компания, която си партнира с болници и лекари от цял свят, за да осигури достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

 

Консултантите на „Медикъл Караджъ“ съдействат на пациенти, които се нуждаят от диагностика и лечение в чужбина. Компанията има изградени партньорски взаимоотношения с болници в Германия, Австрия, Израел, Испания и съседна Турция, което позволява да предложи на пациентите избор от варианти за всяка диагноза. „Медикъл Караджъ“ съдейства както при контакта с болниците и изготвянето на план за лечение, така и при организацията на пътуването и престоя в чужбина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2516 |16.04.2024 Астрономи идентифицираха най-голямата звездна черна дупка, откривана досега в Млечния път . 3| 4292 |07.03.2024 Българско гостоприемство: Чуждестранни студенти по медицина нападнати в Родопите, объркали ги с мигранти . 0| 4296 |26.02.2024 Американски военнослужещ се самозапали пред израелското посолство в САЩ . 1| 3215 |23.02.2024 Исторически момент: За първи път апарат на американска частна компания кацна на Луната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads