Реклама / Ads
3| 5128 |06.06.2016 МИСТЕРИИ

Българска журналистка оцеля след атака в Афганистан, двама от екипа й загинаха

.
Моника Евстатиева
Българската журналистка Моника Евстатиева е оцеляла след смъртна атака в Афганистан, при която загинаха двама човека от екипа й - фотографът Дейвид Гилки (50 г.) и местният преводач Забихула Тамана (38г.).
 

Евстатиева е продуцент на екип от четири човека на Американското Национално Обществено радио NPR (National Public Radio), като репортерът й Том Боумън също е останал жив, съобщават от медията, цитирани от bulgarica.com.

 

NPR допълва, че те са се движели с поделение на Афганистанската армия в близост до Маржах в Южната част на страната, когато конвоят е бил обстрелян и техният автомобил e подложен на смъртоносен артилерийски огън.

 

Дейвид Гилки работи за NPR от 2007 г., а през 2011 е избран за „Фотограф на Годината“ от Асоциацията на Фотографите на Белия Дом. Медията и държавният секретар Джон Кери публикуваха специални обръщения за загиналите.

 

Моника Евстатиева учи в Американският университет в Благоевград (2005-2006), където работи и за местното радио АУРА. Евстатиева е причината, за първи път наградата на отличили се студенти в Университета в Благоевград, да бе присъдена за ръководене на студентска медия. Моника участва и в проект по създаване на Асоциация на студентските радио-станции в България.

 

От 2006-та година Моника е във Вашингтон, където е редактор и продуцент в ежедневната програма „All Things Considered“ (ATC) на Американското Национално Обществено радио NPR (National Public Radio).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4890 |17.03.2016 С ракета към Марс търсят живот с българска апаратура . 0| 4873 |14.03.2016 Семейството от Благоевград, ударено от половинтонна скала, оцеля . 7| 5255 |25.02.2016 Предлагат Българската църква за Нобелова награда за мир

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads