Реклама / Ads
4| 6160 |25.10.2017 МИСТЕРИИ

И министър Николай Нанков пукнал гума в дупка на пътя

.
Министърът на регионалното развитие Николай Нанков призна, че е попадал в ситуация при която е пукнал гума и изкривил джанта на пътя след като влиза в дупка. Щом министърът страда от пътищата, какво да кажем за обикновените хора.
 
Преди няколко години друг министър- Лиляна Павлова-вдигна рязко цените на винетките ,като основното оправдание беше да се осигурят достатъчно пари за ремонт на пътната мрежа. това обаче така и не се случи. сега пак имаме обяснение-парите не стигат.

"Средствата за поддръжка на пътищата са недостатъчни, но асфалтовите пътища у нас са по-добри от тези в Танзания и Замбия", каза още Нанков. Така той коментира класацията на Световния икономически форум, според която България е в компанията именно на двете африкански страни по качество на пътната инфраструктура.

Според него, от 2010 година досега България е построила над 300 километра магистрали, което било три пъти повече отколкото се строи в Сърбия. "Всички направления на магистралите са важни. Няма да се състезаваме със Сърбия кой първи ще стигне до границата, дотам ще правим скоростен път, не точно магистрала", уточни той. Същото ще е и решението на участъка Русе-Велико Търново.

Нанков отново напомни, че вече е обявена обществена поръчка за пътя София-Калотина и очаква отсечката да е готова до 2021 година. Министърът отново обеща да се строи и магистрала "Хемус", но отхвърли реализацията на първите нови участъци за след 2020 година.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 8973 |25.10.2017 Николай Ненчев: Случилото се в авиобазата в Граф Игнатиево вече е докладвано на генералния секретар на НАТО . 0| 4290 |24.10.2017 Проф. Николай Петров: Има статистика за хора с болничен, които са били в чужбина . 2| 7494 |24.10.2017 Николай Марков: Началникът на НСО ген. Антонов е най-слабият от всички досега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads