Реклама / Ads
12| 8957 |25.10.2017 ПОЛИТИКА

Николай Ненчев: Случилото се в авиобазата в Граф Игнатиево вече е докладвано на генералния секретар на НАТО

.
Четири от двигателите, доставени от Полша са нови, това до голяма степен ще реши проблема на авиацията ни.
 
Това каза в студиото на Би Ти Ви бившият министър на отбраната Николай Ненчев. Той обясни ,че са поръчали новите двигатели на военните самолети и ремонта на някои от старите в Полша защото са очаквали да има закупуване на нови самолети и така се спасява положението до пристигането им.

"За мен беше важно да има нови самолети. Сега това, което се случва в авиобазата в Граф Игнатиево е бунт, опит за извиване на ръце, има елемент на организация в защита на закупуването на грипените", каза още Ненчев.

Той посочи, че пилотите са военнослужещи и не могат да отказват да изпълняват задълженията си. Според него ,не е нормално в един ден десетина пилоти да са неразположени да летят.

"Някой стои зад тези действия- Разочарован съм от думите на командира на авиацията, че българските ВВС да приемат чужди самолети да охраняват въздушното ни пространство", допълни военният министър..Според него, това не е начинът да се решават проблемите в армията, защото застрашава националната сигурност.

"Нали разбирате ,че случилото се в авиобазата вече е докладвано на генералния секретар на НАТО. Можем ли да бъдем спокойни, че при необходимост ще имаме защита от военната ни авиация", каза още бившият министър.

Той съобщи, че през 2016 година е имало 63 случая на вдигане на бойни самолети по тревога заради доближаване на руски самолети до българското въздушно пространство и за тези полети са изразходвани 200 тона гориво.

Ненчев посъветва Каракачанов да нареди Военна полиция да разследва бунта на пилотите и да се установи кой е дал увереност им за предприемат този ход.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6097 |24.10.2017 Шефът на авиобазата в Граф Игнатиево: Случилото се тази сутрин не е бунт . 0| 4278 |24.10.2017 Проф. Николай Петров: Има статистика за хора с болничен, които са били в чужбина . 2| 7479 |24.10.2017 Николай Марков: Началникът на НСО ген. Антонов е най-слабият от всички досега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads