Реклама / Ads
0| 4840 |08.03.2016 МИСТЕРИИ

БОМБА! Шарапова с положителна допинг проба

.
Мария Шарапова преди години, зад нея - Гришо
Една от най-ярките звезди на тениса в последното десетилетие - Мария Шарапова - разкри, че е дала положителна допинг проба, предаде Gong.bg. Шарапова свика извънредна пресконференция в Лос Анжелис. Агентът й Макс Айзенбъд разкри, че съобщението, което тя ще направи е "важно", и така предизвика куп спекулации, че Мария е готова да сложи точка на кариерата си на 28 години заради многото контузии, от които страда. Оказа се обаче, че не става дума за отказване.
 
Дългоочакваната поява на Мария Шарапова се забави и тя излезе пред медиите около 22.07 часа и направи веднага най-важното съобщение.

 

"Преди няколко дни получих съобщение от Международната тенис федерация, че направената ми допинг проба на "Аустрелиън Оупън" се е оказала положителна", заяви тя.

 

"Поемам пълната отговорност за това. През последните 10 години приемам лекарство, наречено "Милдронат" от личния ми лекар, а преди няколко дни, след като получих писмото, открих, че то има и друго име - "Мелдониум", което аз не знаех. Важно е да знаете, че през последните 10 години, това лекарство не бе в листата със забранени и аз го приемах легално, 10 години. Но от 1 януари, правилата са се променили, и "Мелдониум" е станало забранено вещество, което аз не знаех. Приемах това лекарство заради няколко проблема през 2006 година", заяви Шарапова. 

 

"Не искам кариерата ми да приключи по този начин и се надявам да мога отново да играя", добави тенисистката. "Със сигурност, когато реша да се откажа, няма да го направя тук, в центъра на Лос Анжелис, на този грозен килим". 

 

"Аз трябва да поема отговорността, защото това е моето тяло. Важно е да имаш добър екип около себе си, но в края на краищата, всичко е около теб", продължи Шарапова. 

 

Лекарството, което е взимала, е "Мелдронад", а забранената съставка в него е "мелдониан".

 

На 22 декември тя е получила писмо от Световната антидопингова агенция, с обновените лекарства, които не могат да се използват, и тя призна, че не е прочела списъка.

 

"Нямам представа какво ще се случи отсега. Получих писмото само преди няколко дни и ще работя съвместно с Международната тенис федерация. Всичко зависи от процеса". 

 

"Приемала съм лекарството първо през 2006, тогава често се разболявах, имах липса на магнезий, в семейството ми има доста случаи на диабет. И това бе едно от лекарствата, които съм приемала. Лекарството ми помагаше, затова продължих да го взимам". 

 

"Все още се лекувам от контузия, затова се оттеглих от участие в Палм Спрингс", заяви Шарапова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 7552 |07.03.2016 13 години от разстрела на Илия Павлов . 5| 6234 |05.03.2016 Строил ли е цар Фердинанд тайни тунели? . 2| 5626 |04.03.2016 Морето реже от територията на България по 4 футболни игрища на година . 3| 4952 |03.03.2016 Кървавата бавачка мъстила на Путин за Сирия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads