Реклама / Ads
6| 5640 |13.03.2017 МИСТЕРИИ

Елена Поптодорова твърди, че е жертва на групировки и ДС

.
Елена Поптодорова
Това е едно от най-трудните ми проявявания в ефир. Трябваше да се събирам парче по парче, за да дойда във вашето студио, каза Поптодорова пред Нова телевизия. ”Бях буквално разчленена, не просто попарена. Усещах се разпадната - внезапно и несправедливо”, допълни още Елена Поптодорова.
 
"Да, има инцидент, признала ли съм вината – да, заплатила ли съм цена – да. Платила съм огромна цена", каза тя.

По думите и поради боравенето с много предмети - телефони и връхни дрехи, се е озовала с крем в багажа, който е непокътнат. "Най-важното е, че продуктът е възстановен непокътнат", допълни бившият български посланик в САЩ.

"Разбрах, че има бурканче крем в голямата ми пътна чанта, когато съм на борда на самолета. Нямаше как да се върна, за да го върна в магазина", категорична беше тя.

„Разговорът отдавна не е за 50 грама крем. Разговорът е за Елена Поптодорова. Нека говорим за мен. Има много лица, които си представям при тази агресия и гняв”, каза тя.

„Искам да видя къде са тези, които наистина са виновни за щетите на България, за откраднатите 10 млрд. долара”, разгневено заяви дипломатката.

„Има много причини, поради които съм във вашето студио. Една от тях е, че Нова е обявила като трайна програма да работи по темата за фалшивите новини и борбата с тях”, обясни тя.

„Липсата на логични действия може да ви покаже в какво състояние съм била и че не е било направено с умисъл. Такива грешки се случват на всеки”, допълни Поптодорова.

„Никога няма да простя злоупотребата за случилото се с починалото ми дете. Излизала съм от много врящи води, ще изляза и от тази. Но от това, някакъв слуга на интереси да изведе медицинска диагноза – това няма да го бъде. Нито е имала диагноза, нито е имало клиники. Това е тема, която тепърва ще има развитие”, каза тя.

Тя заяви, че няма да каже кои са хората, чиито интереси е засегнала, но добави, че те знаят кои са и за какви позиции са се борили да бъдат назначени в САЩ.

„Предлагаха ми да бъда кандидат за президент. Имаше поне две такива предложения. Разговори е имало, но формално предложение – не”, каза още тя.

Половин час не стигна на бившия ни посланик в САЩ Елена Поптодорова да сподели пред камерата всичко, което я вълнува Снощи в емоционална реч тя за първи път в ефир проговори за обвинението в кражба на скъп крем от летището във Варшава. След края на предаването обаче, разговорът с нея продължи.

„Името ми се обръща изведнъж във възможност за по-високи позиции”, коментира тя и допълни, че „моят опит с такива бизнес групировки или с такива бизнес сделки е сведен до желанието им да получат легитимация в САЩ, което не можеше да им бъде дадено“.

Въпреки това, тя обясни, че случаят е сплотил семейството и е дал възможност още веднъж да се убеди в обичта на близките си:

 „Моята възрастна майчица изпадна в ужас, защото тя е свикнала да се гордее с детето си. Тя ми каза само: „Горе главата, ти си Елена Поптодорова, ти ще издържиш”. Може би това трябва да й кажа: „Майчице, издържам”.

Въпреки силата, която успяла да намери обаче, още вчера тя определи действията спрямо нея като „разчленяване“:

 „Ако трябва да сложа заглавие на нашия разговор, то ще е „Жертвите на задкулисието".

Зад сриването на авторитетета й тя дори заподозря лице, бивш служител на Държавна сигурност. Но е категорична: „Не мисля, че ще остана без работа”.

Елена Поптодорова коментира още, че оставката, която подаде от поста си на ръководител на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет е напълно лично решение: „ Имам документалните доказателства за това, че не са ми искали оставката.

В момента, в който мой приятел ми се обади и ми каза, че са излезли два реда в полското радио и 32 минути по-късно новината е подета от РИА Новости, аз знаех какво трябва да направя. Никога не бих нанесла щета на тази организация”, обясни тя.

Във връзка с постиженията си, тя също влезе в подробности: „Аз съм направила възможно най-многото за моята държава.

Аз съм създала Асоциацията на българските училища, включително цялата мрежа от български училища в САЩ. Аз съм създала Корпуса на почетните консули в САЩ. Аз съм извършила невъзможното – кръщаването на кръстовището до нашето посолство във Вашингтон на името на Димитър Пешев.

Аз нямам нужда от реабилитация, моята държава ако иска може да ме ползва”.

Поптодорова призна още, че неведнъж е канена за президент, както и за други ръководни постове в България. Но подчерта, че политиката у нас не я вълнува: „Нямам амбиции в политиката. Бях много щастлива с работата, която имах”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 10630 |12.03.2017 Елена Йончева: Ако спечеля делото срещу Борисов, той да напусне политиката . 1| 4030 |03.03.2017 Екоминистерството дава зелена светлина за строителство в Пирин . 3| 4303 |03.03.2017 А. Агов: Е. Поптодорова e преживяла драма, но тя не е причина за психически проблеми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads