Реклама / Ads
3| 5956 |02.11.2014 МИСТЕРИИ

ФБР блокира $ 8,3 млн. на болярин

.
ФБР
Федералното бюро за разследване на САЩ блокира превеждането на 8,3 млн. долара на великотърновец, тъй като нямал дипломатически имунитет. Вчера боляринът Ивайло Петров получил на елекронната си поща писмо с подател „Главната квартира на ФБР, 935 Пенсилвания Авеню, Вашингтон”.
 
В писмото на неправилен английски агентите от ФБР уведомявали нашенеца, че по неговата банкова сметка във фонда му преди дни са били прехвърлени 8,3 млн. долара. ФБР обаче спряло трансфера и блокирало парите, тъй като получателят нямал дипломатически имунитет и не притежавал някакъв си специален DIST печат, с който да докаже, че парите му принадлежат.

За да бъдат отблокирани милионите, нашенецът трябвало да върне отговор на имейла, от който получил електронното писмо. „Отговаряйки ни, ние ще Ви насочим по-нататък откъде и как да се снабдите с необходимия документ, за да бъде разрешено кредитирането на Вашия фонд”, се казва в писмото от бюрото за разследване. Писмото е подписано от Майкъл Хаймбах, специален представител на отдела за борба с тероризма и паричните постъпления на ФБР, а е изпратено от адрес info@fbi.org.

Проверка в електронната страница на ФБР показа, че лице на име Майкъл Хаймбах действително съществува. При това той заема доста висока длъжност. През 2008 г. е бил избран за помощник-директор в отдела за борбата с тероризма. Пощенският адрес на Федералното бюро, посочен в електронното писмо, също съвпада напълно.

Това, което не съвпада обаче, е домейнът. В получения от великотърновеца имейл той е fbi.org. В действителност обаче е fbi.gov. Така се оказва, че полученото от болярина Ивайло писмо е поредният опит за интернет измама. През последните седмици подобни писма със съобщения за големи печалби, парични трансфери и наследства са получили десетки търновци. Подателите са все високопоставени личности - от директора на Националната банка на Нигерия и министър-председателя на Судан, до председателя на борда на директорите на една от най-големите американски петролни компании и лично президента на Сомалия.

Всички тези ВИП личности са зарязали своя бизнес и държавните си дела, за да напишат лично на никому неизвестните безработни и социално слаби търновци, че са получили умопомрачително наследство, че техният имейл е бил изтеглен в томбола и е спечелил шестцифрена сума в долари или че са били избрани да получат пакет златни акции от петролни компании. Разбира се, всички тези случаи са поредните опити за интернет измами, които ежедневно заливат милиони потребители на интернет от цял свят.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6548 |01.11.2014 Професор Уондс: Вселената се изсмуква от черна енергия . 0| 6645 |30.10.2014 Хит в интернет: Из Ню Йорк в кожата на жена . 1| 5660 |29.10.2014 Ракета на НАСА се взриви при изстрелването (видео) . 11| 16206 |28.10.2014 НАСА: Земята в мрак три дни преди Коледа?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads