Реклама / Ads
3| 7256 |31.05.2017 МИСТЕРИИ

Ген. Д. Цветков: Докато ”Авионамс” заработи, ще свърши живота на МиГ-29

.
Ген.Димитър Цветков
Докато започнат работите в авиационният завод ”Авионамс”, коойто отново е държавен, но има голяма липса на квалифициран персонал, докато се извърши самата модернизация - а тя трябва да е дълбока - ще дойде и краят на жизнения цикъл на МиГ-29. И ще се хвърлят едни излишни над милиард и половина български лева. Това твърди ген. Димитър Цветков, бивш зам. командващ ВВС.
 
И същевременно след тази модернизация бойната ефективност на МиГ-29 ще бъде два пъти по-малка от бойната ефективност на съвременен многоцелеви изтребител, добавя пилотът I клас в интервю за Dir.bg.

От 2011 г. се движи този процес - модернизацията на ВВС, придобиване на нов боен самолет. Бяха отправени покани към страните, съставена беше комисия от изключителни експерти - както от Министерството на отбраната така и от други ведомства. Комисията си свърши работата перфектно. От нея се искаше да разгледа всички предложения и да направи класиране на кандидатите. Тя направи това в указаните срокове и... започнаха атаките: "ама те прибързаха", "ама служебното правителство няма право". Не е вярно, служебното правителство е като всяко едно правителство на Република България. То движи въпросите, които са на дневен ред, категоричен е генералът.

Според него придобиването на нов изтребител за ВВС не търпи отлагане. И тук ще опонирам на министър-председателя, на предишните му думи за важността на самолетите. Съвременните локални войни, които започнаха от 90-те години: в Ирак, в Афганистан, сега в Сирия, мисля, че са показателни за това кое е важното и кое не, посочва той.

Авиацията, военновъздушните сили трябва да осигурят плацдарм за пехотата. Не сме в Балканската война от 1912 година, или Първата световна, че дори и Втората световна война, а сме в XXI век и принципите на водене на войните са съвсем други. Както виждаме, всички военни действия започват с използване на авиацията, а не на сухопътните сили, изказва той мнение, противоположно на това на Бойко Борисов и пригласящите му министри.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3984 |29.05.2017 Министър Петров към БЛС: Няма да налагаме решения, а ще ги търсим заедно . 0| 5056 |26.05.2017 Д-р Андреева: И аз съм отстранявала директора на Столичната онкология . 0| 4211 |26.05.2017 Директорът на столичната онкология подаде оставка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads