Реклама / Ads
40| 38277 |20.04.2010 МИСТЕРИИ

Хитлер - манипулиран окултно

.
Адолф Хитлер
Хитлер е вярвал в Провидението и е считал, че е негово оръдие, но дори и не е предполагал колко жестоко е бил използван.
 
И как всичко, около него със символичен и мистичен смисъл го е водело към разрушение, а чрез него и към тотална европейска, а по-късно и световна война. От чисто икономическо-политически аспект причините за Втората световна война са ясни; тя е продължение на войната от 1914-1918г. за преразпределение на света; резултат от алчността на Англия и Франция по време на Версайския мирен договор от 1919г., според който от Германия се отнеха африканските и колонии и се наложиха непосилни репарации и условия; резултат от желанието на Запада да насочи германската веонна машина срещу Съветите и т.н и т.н. Но това е само едната страна на монетата. Има и други обстоятелства от по-затворен, мистичен характер, за които малко хора подозират и които старателно се крият от всички. Те също са резултат от алчността на европейците и създаването на новия колониален ред през XVІІІ-XІXв.

Всъщност силите предизвикали европейския и световен конфликт 1939-1945г. действат и сега и не са по-малко опасни.

Ето какво казва Учителя през 1940г. по повод на задълбочаващата се война: „Днешната война се дължи на източните братства, които натикаха европейските народи във война, за да могат да се отърват техните народи от европейският гнет. Но това са методи на Черната ложа на тези източни братства. Сега е борбата на между двете ложи – между Бялата и Черната ложа. Адептите на източните народи са причина за раздухване на войната между европейските народи. Те действата чрез методите на Черната ложа – чрез внушение. Те предизвикаха стълкновение на интересите на европейците и предизвикаха войната, за да ги омаломощят.”

През 1918г. в Германия се създава обществото „Туле”, което е кръстено на древен свещен остров с развита цивилизация високо на север, загубен от хилядолетия. За него се споменава от Плиний, Тацит и Плутарх. В древногръцката митология там е едно от обиталищата на боговете – Хиперборея. Смята се, че там са живеели свръхсъздания, гиганти, които са притежавали невероятни възможности. В „Песента на нибелунгите” те спят под „тевтонските планини”. От друга страна, членовете на обществото Туле под влияние на теософското учение са вярвали, че тайните на боговете, от които произлизат истинските арийци, са пазени от същности, които също обитават вътрешността на Земята.
Според Блаватска в „Тайната доктрина” арийците са били свръхнадарени хора, оцелели от Атлантида /които пък са наследници на хиперборейците/. Те спят в пещерите на Тибет и с тях би могло при определени условия да се направи връзка. Така успелите днешни хора ще могат да създадат раса от нови „свръхнадарени човеци”. Според теософите в тайната са посветени и тибетските лами.

Така в идеите на обществото Туле се преплитат пангермански идеи и новите теософски виждания, свързани с Тибет. Много умело европейското съзнание е тласкано към тежък нов конфликт. Обществото Туле е първото, което подкрепя Хитлер по пътя му към властта, негови активни членове са Рудолф Хес, Алфред Розенберг и най-вече Хайнрих Химлер, шефът на СС и Тайната полиция. Тибетските лами основават храмове в Берлин, Мюнхен и Нюрнберг. Хитлер възприема по подобие на Туле, а пък те под влияние на Тибет, свастиката като свой основен символ и жестоко греши. Междудругото тибетските лами в Германия никога не носят свастика.

Свастиката обърната по посока на часовниковата стрелка символизира единствено смърт и разрушение. Като такава тя стои по надгробните паметници в Индокитай. Като цяло тя се среща едновременно и в двата си варианта; живот и смърт, които преливат един в друг. Така я откриваме и в Индия и на американския континент, съществува и в България – църквата „Христос вседържитель” в Несебър. Хитлер обаче е подтикнат да избере само смъртта и разрушението.
Връзката с Тибет си остава също през цялото време, когато е на власт. Хайнрих Химлер организира няколко експедиции до Тибет, за откриване на връзката на германската нация с предците и от по-висш произход. Създава се и специален отдел към СС за изучаване на тези контакти - „Аненербе”. Негов символ също е обърнатата свестика. Отношенията с Тибет са на най-високо политическо ниво. В началото на 1939г. регентът на Тибет Квотухту приветства Хитлер по един странен за духовен човек начин: „Уважаеми господин, крал Хитлер, ръководител на Германия. Нека имате здраве, радост, спокойствие и добродетели. Сега Вие работите над създаването на обширна държава на расова основа. Затова и пристигналият по-рано ръководител на немската експедиция сахиб Шефер нямаше никакви трудности по пътя си към Тибет.... Приемете, ваша светлост, крал Хитлер нашите уверения за по-нататъшна дружба.” През 1942-1943г.г между Лхаса и Берлин се осъществява радио, а вероятно и телемост, ако се позоваваме на спомените на Рудолф Хес от „Шпандау” през 1972г. Там той пише, че Хитлер му е споделял своите впечатления от излъчването на въпросния регент Квотухту при съвместните им разговори в специално оборудвана за това стая : „директен стоманен поглед, ирония, пулсираща в ъгълчетата на устните му.” От този период има и кино лента, която показва как участниците в германската експедиция участват в тибетски ритуал по призоваване на зли духове. С подобни намерения, като тези на Туле през 1919г., е основано и езотеричното общество „Врил” или Ложата на посветените. Идеята за „завземане на жизнено пространство” за развитието на „германската господстваща раса” е на неговия основател проф. Карл Хаусхофер, близък и с Хитлер и с Рудолф Хес, с Химлер и с Гьоринг. Самият Хаусхофер е посветен в магиите на Гурджиев, дзен-будизма и известни учения на Тибет.

Членовете на „Врил” също вярват, че посветените могат да придобият свръхспособности, ако открият тайната на врил-енергията, която е била притежание на раса от преди много хилядолетия. Връзка с нея можело да се осъществи чрез методите на тибетските лами и теософията. Усилията на обществото „Врил” са били насочени към осъществяване на комуникация с предците под Земята и получаване на нови високи технологии и медицински възможности. Много автори считат, че вероятно се успяли в някои направления. Тези начални разработки, по-късно разбира се, са попаднали в ръцете на съюзниците и са поставили началото на някои съвременни научни открития.

По това време и Учителят споменава за това, че под Земята действително има условия за живот, но той в никакъв случай не може да бъде свързан с нещо положително и градивно и е по-скоро свят на падение и зло. „Черната ложа ще слезе под кората на Земята. Там има цял един свят, има къде да живеят. Бъдещето е велико! Съществата от черната ложа не са страдали, отсега нататък ще страдат.” Всъщност Той още с настъпването на войната и особенно преди битката за Москва, когато всичко изглежда напълно отчайващо, категорично обявява, че Хитлер ще загуби и руското знаме ще се развее над Райхстага.

Интересно е и твърдението, че руските войски при завземането на Берлин откриват телата на около хиляда тибетски лами в един храм в източните предградия на столицата.

Така или иначе Хитлер е тотално заблуден, поради невежество и свръх его, губи войната и Германия е разделена, Англия и Франция са умаломощени, колониалната им система срината, Индия свободна, Тибет под китайска окупация?!?, а комунизмът и респективно атеизмът се разширяват на запад и на юго-изток от Съветите.
Кои обаче са теософите, които невидимо стоят зад всичко това? Учителите, които диктуват на Елена Блаватска „Тайната доктрина” са широко известните, но никога видени на живо, тибетски махатми Мория и Кут Хуми. Мория диктува от дистанция на Елена Рьорих „Агни Йога”, с която пък бе тясно свързана и Людмила Живкова и идеята „Знаме на мира” с тибетския лозунг „Единство, творчество и красота”.
Теософското учение е атеистично и напълно чуждо на християнството. То е създадено още през XІXв., за да отклонява еврепейците от истинната им вяра и да създава раздори между тях. То е един голям урок за нас, който продължава и в момента.
Когато теософите проникват в България в началото на 20 век и започва да се продава теософска литература, както и образите на Мория и Кут Хуми, нарисувани от Николай Рьорих, Учителят казва ”Те се продават тук, за да отклоняват учениците от Школата, защото Мория и Кут Хуми са Учители на Черната ложа. И този, който ги е нарисувал, е ученик на същата Школа и е техен ученик.”

Известен е и случая с Любомир Лулчев, който нарича Петър Дънов /Беинса Дуно/: Учителю, но на практика се опитва да служи на двама господари, на Бога и на Мамона. Лулчев е главно под духовното ръководство на Мория и дава идеята да се преведе „Агни йога” на български и да се издаде. И това той прави въпреки изричната забрана на Учителя.

И сега някои се заблуждават, че между теософите и Бялото братство има някаква връзка, но това е абсолютна лъжа. В този смисъл не трябва да се бъркат и теософите с истинските Адепти от Хималаите. Абсурдно е и да се мисли, че би могло да се получи достъп или някакво истинско знание от тях просто ей-така. Те никога не биха го споделили с нечисти хора, а най-малкото с нацистите.

Хитлер, както и цяла Европа опитаха отровата на теософите. Резултатие са тежки и поучителни и на общочовешко и на общоевропейско равнище. Такива са и на всички по-конкретни нива, касаещи отделните личности, прилагащи методите им. Лулчев бе застрелян по присъда от Народния съд, всички които участват в издаването на Агни йога бързо се споминават, съдбата на Людмила Живкова, а и на „Знаме на мира” е всеизвестна, колекцията на Светослав Рьорих е в мазетата на Художествената галерия, въпреки желанието му за постоянна експозиция, самата Блаватска, а и Елена Рьорих през цялото време на службата им за Мория са с тежки сърдечни заболявания и на прага на смъртта.
Теософското учение има своята роля в историята на Европа и е реакция на алчната европейска политика, но и на сили, които нямат желание човечеството да върви напред и още по-малко по пътя на християнството. Затова, когато позволяваме да трови умовете ни, както и много други „адаптирани” за нас източни учения, трябва да се замислим на кого всъщност започваме да служим. Защото в теософията, въпреки името и, Христос не съществува, любовта също, а на преден план се издига егото на човека и стремежа му да властва над природата.

Силва Дончева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 8854 |04.04.2010 „И тъй бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец” . 4| 10191 |01.04.2010 От гетите до Възкресението яйцето е симвoл на живота . 9| 9539 |29.03.2010 ТВ рекламата - смес от измама и черна магия . 0| 8271 |25.03.2010 Великденско послание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads