Реклама / Ads
21| 9918 |13.10.2011 МИСТЕРИИ

Илюзия е, че хората са равни, има йерархия

.
Прокълнати и отхвърлени от всички, циганите са обречени на изкупление и самота Съвременните западни държави, включително и България, имат интерес да поддържат всички условия за създаването и поддържането на достътъчно невежи, болни и нещастни хора, както в света, така и в собствените си държави.
Един от начините да се прави това е да се твърди, че всички хора са равни и че това е гарантирано от демокрацията като начин на управление.   В окултните науки винаги се говори за йерархия и подчинение, а равенството е само пред Бога. Така всички същества, включително и хората, са подредени в строг ред според заслугите си и с него не можеш да не се съобразяваш.
Върховният знак в Зодиака, който управлява властта и се намира най-високо при построението на зодиакалния кръг, е знакът на Козирог. В него започва възходът на Слънцето при зимното слънцестоене, с него се свързва и Рождество Христово. Негов символ е триъгълникът, планината, йерахията. Думата йерархия означава свещеност, както и власт.

Козирог е знакът, символизиращ  изкачването нагоре към върха, към съвършенство,  а то се постига с къртовско учение, труд и лишения в продължение на много животи. Затова, за да израсне човек, трябва преди всичко да се учи, да мисли и да се труди. Образованието и възпитанието са над всичко. Затова Христос е учител, а не император, стои при болните и бедните.

Съвременното общество обаче няма нужда от разкриване на тези истини. Духовната природа на хората се неглижира от т.нар. демократични държави, вътрешното ни безсмъртие се отрича, образованието е крайно лошо, на неможещите и немотивираните не се обръща почти никакво внимание, учителската професия не е сред елитните. Духът не е на почит, а религиите се свеждат до ниското ниво на някакви си морални кодекси с еднаква сила и значение.  Циганите са най-слабото звено в тази система и поради тази причина са необходими извънредни мерки и отношение към тях, защото проблемът с тях е много сериозен и съществува в съзнанието на всеки българин.

В окултизма за циганите се знае, че в дълбокото минало са се грижили за чистотата и реда в храмовете на боговете. Те обаче злоупотребили с това доверие и започнали да крадат от даровете, оставени върху олтарите и така да поругават боговете. Затова били прокълнати и отхвърлени от всички Оттогава се скитат по света, опитвайки се да изкупят това тежко наказание. Развитието им оттогава спира или едва крета, защото те се затварят в себе си, а и никой не ги иска и не им помага.  Знакът, под който се подвизава циганският етнос, е знакът на Риби, най-тежката и обременена позиция в Зодиака. Това е пътят на изкуплението и самотата до момента, в който получат шанс за възвръщането към Бог и Истината.

Така е в сферата на тайните знания. Същевременно пътят за излизане от това мизерно положение е само един – възпитание и образование, а редът  и законността са само формата учебният процес сред циганите да бъде осигурен. Но тъй като не сме еднакви, действията към тях трябва да бъдат много по-различни като подход, а силите за реализиране на едно такова възпитание и образование много по-значителни, мащабни и креативни. Обикновените мерки или замазването на проблема просто не работят. Поради огромни грешки в развитието си и сегрегацията от много векове циганите нямат възможностите на другите хора. Те са като малки деца на фона на останалите нации. За съжаление  това е еволюционното им ниво
 То е все едно да искаш от две-три годишно дете да чете и пише или да мисли за бъдещето. Не може! За него животът е това, което се случва в настоящето, времето и пространството не са съвсем ясни понятия. Насъщните нужди са определящи, а полезните навици и обществените идеали все още мечта. Децата не могат да поддържат държава.

В историята са известни случаи, когато деца се опитват да се самоуправляват, но резултатите са само огромна жестокост, мизерия и страх. Затова циганите не могат да бъдат оставени, те са беззащитни, особено от по-силните, но не по-умни, сред самите тях. Босовете им са просто по-хитри и безжалостни. Затова и хитроумно осъждат вербално Киро циганина на смърт, и то чрез обесване, като си мислят, че някой ще им повярва, а и защо да не го жертват. Напълно неадекватно и детинско поведение на криене, непрестанно мрънкане, оплакване  и шмекеруване.  Циганите трябва да бъдат израснати чрез много строга система за интеграция и контрол. Иначе е все едно да оставиш цяла детска градина без отговорни възрастни.   

Ние обаче като нация и държава не сме стигнали до идеята, че силните и можещите трябва да дърпат с всички сили слабите и неможещите, тези с лош житейски кредит, че има съществени разлики между нас, които трябва да се стопяват, защото водят до взривове. В България, а и в целия развит свят на „златния милиард” високият интелект и добрите духовни възможности за съжаление все още се използват главно за потискане и използване на нещастните изостанали глупаци, като през цялото време се декларира, че са ни равни...

Циганите могат да бъдат образовани със специални мерки, обгрижвани с определени закони, съобразени с нивото им на еволюция, да бъдат безкомпромисно и интелигентно интегрирани сред можещите, но никой не желае това. Много по-лесно е да толерираш типично по „скорпионски” кражбите, лъжите, проституцията, хазарта, наркотиците, продажбата на деца, неграмотността, болестите и бедността, да раздаваш незаслужени помощи. След това да ги използваш, за да печелиш избори и да държиш в страх себеподобните си  А в хороскопа на България след 10 ноември 1989 г. планетата на мафията и престъпноста Плутон плътно притиска Слънцето на трона си в знака на Скорпион. И ако такова поведение в миналото е било възможно, то в глобалния свят е вече трудно да бъде поддържано. Всеки момент т.нар. бели страни ще започнат жестоко да си плащат за гнета си над третия свят, а и за безгрижието към собствените си „неможещи” и социално слаби. Тежката квадратура между Уран и Плутон в следващите 4 години показва постоянни социални конфликти, дори революции, които ще стават все по-ожесточени на фона на все по-разрастваща се икономическа криза и нарастваща ножица между бедни и богати, невежи и високо образовани.  

Затова не е въпрос да бъде наказан някой за постоянните трагедии, а да бъде създаден определен ред, в който духовното възпитание и образование да бъдат издигнати като основен закон дори за циганите. Иначе изпълнението на закона от неморални, но умни депутати, съдии, прокурори и комисари няма как да се случи. Не може и да се образова и с бедни, недоучени и също не съвсем морални учители, които са станали такива, само защото не са ги приели за юристи или лекари.

Силва Дончева
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 6625 |25.09.2011 Кандидатите за „Дондуков”2 еднакви и без харизма . 8| 15518 |15.09.2011 Самоубийство – не правиш разлика между Костов и Яне Янев . 5| 8204 |12.09.2011 Звездната карта на Йорданка Фандъкова е много добра . 1| 6792 |30.08.2011 Марс връхлита Барак Обама с изпитания и конфликти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads