Реклама / Ads

2| 8271 |11.07.2017 МИСТЕРИИ

Искат уволнение на съдия Методи Лалов за подигравки към служителка

.
Методи Лалов
Бившият шеф на Софийския районен съд Методи Лалов е предложен за уволнение заради отправени заплахи и подигравателно поведение спрямо служителка.Предложението, внесено във Висшия съдебен съвет, е на изпълняващия функциите председател на съда Стефан Милев, съобщи ”Правен свят”.
В официалното прессъобщение на СРС не се споменават имена. Казва се само, че съдия е предложен за налагане на наказание на основание Закона за съдебната власт (дисциплинарно освобождаване от длъжност заради действия, които накърняват престижа на съдебната власт).

По неофициална информация мотивите за искането са, че на 5 юли Лалов се е държал грубо със служителката в сектора за управление и контрол при стопанисването на съдебното имущество към СРС Ганка Иванова. Заплашил я с уволнение, отнесъл се подигравателно с нея и ѝ казал, че следващия път ще я накара да влезе в тревата в двора на сградата, за да я заснеме с телефона си.

Лалов коментира пред правния сайт за внесеното предложение.

"Няма съмнение, че следя как се стопанисва имуществото на съда, тъй като се чувствам пряко ангажиран с това, като част от дейността ми като бивш председател на СРС. Имам емоционална свързаност с темата. Постоянно следя какво се случва, публикувам снимки и изразявам мнението си във Фейсбук, всеки път, когато установявам нередности.

Вярно е, че при един такъв случай, а именно когато установих плачевното състояние на двора на сградата, изразих несъгласие с дейността на служителите, отговорни за стопанисването на имуществото и съм направил заявка, че ще продължа да следя и публично да изобличавам неизпълнението на задачите им, като публикувам снимки и посочвам конкретните хора, които не си вършат работата", коментира той.

Лалов категорично отрече да е имал неетично поведение и твърди, че е изразявал само мнението си в рамките на допустимото.

"Това е поредна реваншистка реакция на Стефан Милев и излъчилото го мнозинство", каза още той.

През май започна дисциплинарна проверка срещу Методи Лалов заради организацията на работа преди да подаде оставка по време на големите протести в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 731 |07.12.2021 Пет трупа в Германия заради фалшив зелен сертификат . 0| 2639 |02.12.2021 Астронавти от НАСА излязоха в открит космос . 0| 3615 |28.11.2021 Мъж спаси жена си от акула, удряйки я по носа . 1| 4059 |25.11.2021 БГ-бизнесменът Себахтин Исмаил допуска терористичен акт за ада на Струма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ