Реклама / Ads
3| 4975 |03.03.2016 МИСТЕРИИ

Кървавата бавачка мъстила на Путин за Сирия

.
Жената, задържана по подозрения, че е обезглавила дете в Москва, чиято глава после размахваше пред московска метростанция, твърди, че е извършила това престъпление, за да отмъсти за мюсюлманите, убити от руските въздушни удари в Сирия. Тези твърдения жената прави във видеокадри, качени в интернет днес и разпространени от няколко влиятелни руски блогъри.
 
Кадрите са вероятно част от обясненията на 38-годишната Гюлчехра Бобокулова, мюсюлманка от Узбекистан, дадени вчера пред журналисти от  телевизионни канали в сградата на московски съд, където имаше съдебно заседание срещу нея. Руските държавни телевизии обаче са предпочели да не излъчат детайлните обяснения на Бобокулова.

"Отмъстих си за онези, които проливат кръв. Путин проля кръв, самолетите извършиха бомбардировки. Защо мюсюлманите са убивани? Та те също искат да живеят", казва жената.

В понеделник Бобокулова се появи пред московска метростанция, носейки главичката на 4-годишно момиче. Тогава тя извика: "Аллах е велик" и размаха отрязаната глава. После говори срещу демокрацията, заплашваше, че ще се самовзриви, казваше, че е терористка. Полицията я повали на земята и у нея не беше намерено взривно устройство. Жената е била детегледачка на детето, чиято глава носеше. Предполага се, че тя го е убила и обезглавила в дома му, след като родителите му и братчето му са излезли, после е подпалила жилището и е избягала с главата.

Руските медии нарекоха жената "Кървавата бавачка". Разследващите бързо излязоха с хипотезата, че Бобокулова е психически болна и не казаха изобщо, че я подозират в тероризъм. Вчера, когато се яви в съда, бавачката каза пред репортери, че Аллах й наредил да извърши това зловещо престъпление. Сега в новопоявилия се запис, жената казва, че е искала да замине за Сирия, но нямала пари да го направи. Засега руският Следствен комитет не е коментирал новите информации във връзка с бавачка-убийца.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6297 |02.03.2016 Отсечката на Пеевски на АМ "Хемус" ще е тясна и евтина . 0| 4507 |02.03.2016 Антилопче се пръкна в Софийския зоопарк . 2| 5632 |01.03.2016 Проучват гроба на Шекспир със скенер . 3| 6723 |29.02.2016 Непознатите археологически обекти у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads