Реклама / Ads
0| 6828 |10.06.2017 МИСТЕРИИ

Кметът на Хитрино подаде оставка

.
Нуридин Исмаил
Кметът на община Хитрино Нуридин Исмаил е подал оставка като член на Централния, Областния и Общински съвет на ДПС. Това е станало по време на заседание на Областния съвет на ДПС, проведено в Хитрино, съобщи БНР.
 

 На срещата е присъствал и председателят на партията Мустафа Карадайъ, но самият Нуридин Исмаил е в Турция и от там е заявил оттеглянето си.

 

Повод за оставката на Нуридин Исмаил е поисканият отчет-анализ от председателя на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ с мотив за лошите изборни резултати.

 

Причината е, че от първа политическа сила в общината, ДПС е изпреварена от ГЕРБ. Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който е в отпуск в чужбина, е заявил по телефона, че подава оставка като член на Централния, на Областния и на Общинския съвет в Хитрино. Той остава редови член на Движението за права и свободи.

 

Депутатът от ДПС д-р Нигяр Джафер заяви, че решението на председателя на Общинския съвет, както и на кмета на Хитрино ще бъде уважено. "Личните драми на някои би трябвало да отшумяват. Кметът на Хитрино да се концентрира върху решаването проблемите на хората", каза Джафер.

 

Припомняме, на на 10 декември 2016 година след дерайлиране и взрив на товарен влак, превозващ цистерни с пропан и пропилен седем души загинаха, 29 бяха ранени. Разрушени са къщи, изпочупени са дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше обявено бедствено положение, а в цялата страна 12 декември беше ден на национален траур за жертвите от трагедията.

 

Пред местното издание shmoko.bg кметът Исмаил е заявил по телефона от Турция, че председателят на партията Мустафа Карадайъ е бил в Хитрино и е поискал от подчинените му да правят анализ за изборните резултати.

 

"Като човек, който носи най-голяма отговорност за изборния резултат аз подадох оставка от ръководните постове и показах как се поема отговорност в такива случаи. Ще видим за останалите 170 хиляди гласа, които изгуби ДПС кой ще поеме отговорност" - коментира Исмаил.

 

Кметът на Хитрино, който до днес беше член и на висшия ръководен орган на ДПС, изрази огорчение, че са се опитали да правят анализа зад гърба му, докато е в едноседмичен отпуск.

 

"Редно беше този анализ да бъде направен когато съм тук, след като в моята община се търси отговорността, би трябвало в мое присъствие, а не да измъчват местните председатели и то от хора, като председателя на областния съвет Айсел Руфат. Загубил си 13 хиляди гласа идваш да търсиш отговорност на община, която е загубила 1000 гласа. Кой носи отговорност за останалите 12 хиляди гласа", запита риторично кметът на Хитрино.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6940 |15.05.2017 Куче спаси куче от удавяне, на помощ им се притече кметът на Плевен . 0| 4726 |19.01.2017 Шеф в „Булмаркет“: Релса е пробила цистерната в Хитрино . 3| 5468 |15.12.2016 Кметът на Каварна вдигна представителните си с 9 бона до края на годината
Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads