Реклама / Ads
15| 19119 |23.10.2017 МИСТЕРИИ

Лично Борисов поискал от БАН да уволни Петър Кърджилов

.
Бил съм препоръчан за уволнение чрез обаждане на премиера. От ръководството ми казаха, че трябва да напусна по взаимно съгласие или ще бъда уволнен дисциплинарно. Разбрах, че председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски е получил обаждане от премиера лично, а след това се е обадил на нашия директор доц. д-р Петко Христов. Гл. ас. Лина Гергова също го е чула.
 
Това  разказа Петър Кърджилов, ПР на един от институтите на БАН в студиото на телевизия BIT.

„Очевидно е, че нашето ръководство използва името на премиера, за да притисне нашия пиар. Това е вариант, който ми се струва възможен“, потвърди по телефона самата гл.ас. Гергова.

Ултиматумът за напускане към пиара идва след като той разпространява съобщение до медиите, че „не прави чест на представителите на българското правителство да приписват заслугите си за признаването на българското малцинство в Албания единствено на себе си”, без да споменат усилията на д-р Веселка Тончева и нейното постижение.

„Има сериозна вътрешна несправедливост в БАН, включително и в заплащането, най-вече към младите учени. Имам няколко примера, които разобличават изключителното раболепие на ръководството към тези, които са на власт“, каза още Кърджилов. Според него, почти на 90% текстът на въпросното съобщение до медиите е бил съгласуван с ръководството на института, единствено едно изречение е лично негово.

Това е поредният случай на отстраняване на човек, ядосал премиера Борисов. Този път обаче има свидетели на неговото обаждане, докато при предишни подобни епизоди той винаги оставаше зад кадър.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 9689 |23.10.2017 Горан Симеонов пред Фрог: Ердоган ще търпи Борисов, докато не приемаме хора на Гюлен . 10| 11162 |23.10.2017 Илиян Василев: Борисов си мисли, че от него започва всеки успех в България . 5| 6904 |23.10.2017 Уволняват пиара на БАН Петър Кърджилов заради критиките му към Борисов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads