Реклама / Ads
10| 11162 |23.10.2017 НОВИНИ

Илиян Василев: Борисов си мисли, че от него започва всеки успех в България

.
Илиян Василев
Разбирам, че височайшият гняв на Борисов след телефонен разговор с Председателя на БАН е предизвикал верига от събития, коeто може да завърши с дисциплинарно уволнение на учен от БАН - Петър Кърджилов, само защото последният си е позволил да заяви в медийно съобщение, че решението на албанските власти за признаване на българското малцинство там не се дължи САМО на усилията на дипломатическите ни представители.
 
Това написа във Фейсбук Илиян Василев.

В Съобщение на Ръководството на БАН се вменява вина на господин Кърджилов, че по този начин той е "противопоставил успеха на българското правителство и работата на учените, а пък това признание е било изключителен и личен успех на Борисов и дипломацията ни.

Тъй като познавам дипломацията по-добре от Борисов си позволявам да заявя следното - всяка успешна работа на българската дипломация, в която влизат много звена и равнища, както у нас, така и в чужбина, се дължи на колективен труд. Твърде примитивно е Борисов да смята, че успехът се дължи само нему и на външната министърка. Дори да се е намесил лично - по темата са работили много дипломати, учени и общественици - всеки е дал от себе си, за да може той, като премиер да изпълни задължението си като работа на премиер, да реализира своята скромна част от тези колективни усилия. Ако беше нормален лидер, щеше да намери в това дело основание да благодари на всички звена в българската администрация, за това, че са допринесли за общия успех.

Не гневни телефонни звънци, а благодарност и окуражаване, се очаква от българския лидер.

Той се самозабрави, като си мисли, че от него започва всеки успех в България.
За да не се изненадва - надявам се историята да е силно преувеличена, защото в скоро време ще последва ескалация, която няма да му хареса. Призовавам всички, на които е ценна истината и не приемат автократичните уклони и самовлюбеност на българския премиер не само да защитят българския учен и учени, но и да потърсят отговорност от Борисов и от ръковоството на БАН за този сталинизъм в действие.

Надявам се, че както в много други случаи, Борисов ще се направи, че няма нищо общо, че не се обаждал, че лично ще проследи учения да не се уволнява и изобщо ще направи ръководството на БАН на посмешище.

Нали от техния доклад ще зависи съдбата и на Белене.

Така е когато Партията и Държавата и Науката се едно цяло, един юмрук.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6904 |23.10.2017 Уволняват пиара на БАН Петър Кърджилов заради критиките му към Борисов . 3| 5260 |20.10.2017 Борисов подписа писмото на Нинова за имената на политиците, взели пари от КТБ . 5| 6083 |19.10.2017 Борисов за Ерменков: Един ахмак казал, че шефът на разузнаването ми е братовчед . 0| 4451 |19.10.2017 Мей към Борисов: Брекзит няма да наруши приятелството ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads