Реклама / Ads
4| 4480 |21.03.2024 НОВИНИ

Политологът Деян Кюранов: Отговорността за цялата въртележка е изцяло на г-н Борисов

.
Политологът и философ Деян Кюранов Източник: БГНЕС
"Бойко Борисов е селски тип политик и смяташе, че надлъгването и хитруването може да продължи безкрайно. В даден момент ПП му казаха - тук е град, не са селски хитрини и играем покер. В покера има момент, в който ти казват – блъфираш, сваляй картите. Това му казаха преди два дни".
 

Това мнение изрази пред БНР политологът и философ Деян Кюранов. Той направи уточнението, че в случая изразява негативно отношение към "традиционната патриархална силова селска култура на хитринките".





"Отговорността за цялата въртележка е изцяло на г-н Борисов. В момента, в който ПП-ДБ казаха – ти блъфираш, той веднага даде заден ход", смята специалистът.

 

Експертът вижда "пълна каша и хаос в политическите глави" от двете страни на преговорите. Според него Асен Василев трябва "да се извини нормално, без никакви увъртания" и е сексистко изказването му, че се извинява на жената, а на политика Мария Габриел – не, което е "грубиянско и недопустимо". Подканата на Борисов за извинение Деян Кюранов определи като "политическо нагло използвачество", а извинението на Василев за него е "изцяло в областта на морала, политиката после".





Добре е, че преговорите се случват на закрито, категоричен бе Кюранов.

 

"Никой от преговарящите в момента не се интересува от избирателите и хубаво прави. Когато се правят такива преговори, наистина по-добре е да се правят на закрито, защото избирателите и от двете страни искат животът да е по-хубав, отколкото е. Едните искат Бойко Борисов да е диктатор на България, другите искат Бойко Борисов да бъде в затвора. (...) Като е така, ще трябва да работят заедно, да продължат да преговарят и да обясняват на своите избиратели азбуката на политическата демократическа култура", посочи още политологът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11146 |21.03.2024 Асен Генов: Има нещо гнило в позицията на ГЕРБ, изразена тази сутрин от новото лице на партията Рая Назарян . 1| 2537 |21.03.2024 Мъск призна, че бори депресията си с кетамин . 39| 25979 |21.03.2024 Драги дами Габриел, Назарян, Сачева и Петкова, да поговорим откровено за мафията, а? . 0| 2457 |21.03.2024 Израелски изтребител ликвидира двама въоръжени нападатели в бежански лагер на Западния бряг

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads