Реклама / Ads
31| 8611 |09.03.2016 МИСТЕРИИ

Ловецът на бежанци Д. Вълев се изпокара с Алгафари и Хаджигенов

.
Бойко Борисов искал да се срещне с Динко Вълев от Ямбол, който стана известен с това, че лови бежанци с голи ръце. „Вчера ми звъня ПР на г-н Борисов, той искал да се срещне с мен. Аз й казах, че нямам против да се видя с който и да е“, съобщи самият Динко в сутрешния блок на бТВ.
 
„Искаха да скачат, искаха да ме ръгат. Аз си карам АТВ-то и той ми изскача от храстите и спирам след 10 метра и се връщам. Той ми изскочи с нещо остро. Изскочиха още 3 човека, после видях, че са 11. Аз никой не съм нападал преди той да ми посегне. Аз нямаше никой да закача, ако той не се беше хвърлил отгоре ми“, разказа ямболията за бежанците. Не си спомня да съм ги ударил, ако те са ме ударили, и аз съм ги ударил, подчерта Динко.

„Правилно е да се защитя. Ако аз бях убит, тогава какво щяхте да кажете? Никой не съм натръшкал, казах им да легнат на земята“, отбеляза Вълев. Иначе той каза, че е помогнал на дете сред бежанците, като му е дал банан от раницата си, за да се нахрани. По думите му преди нашествието на бежанците хората са живеели спокойно, а сега се заключват с вериги и не отварят вратите си.

Темата в присъствието на Вълев коментираха  Нидал Алгафари и адвокат Николай Хаджигенов. „Този човек, който е изскочил там, е махал с ръце, за да може някой да им помогне. Нито е имало оръжия, нито са имали калашници. Според мен не казвате цялата истина. За мен да пребиете един човечец, да го смажете от бой, че след това и да призовете да се борим срещу тях, малко ми прилича историята на Чък Норис“, на мнение е Алгафари. „Това е хубаво, героизъм голям от твоя страна, но се надявах по тази логика да натръшкате всички, които фалираха от КТБ. Само че там има хора с по-големи юмруци. Но там, че сте натръшкали някакви хора на земята, вие не сте герой“, обърна се той към Динко. Според Алгафари обаче Вълев не е бил сам. Динко призна, че е имало приятел с него, но той си е тръгнал веднага след случилото се. Алгафари обаче смята, че там е имало още насилници.

„Да направим едно разграничени и впоследствие сравнение“, призова адв. Николай Хаджигенов. „Когато става въпрос за бежанци, нелегалното преминаване на границата не само не се преследва, но не се и наказва. Граждански арест – такова понятие у нас няма. Може би на Динко трябва да му сменим кабелната телевизия, да не е американска“, отбеляза той. „Патриотизмът отдавна се използва у нас като извинение на такова диво невежество“, посочи юристът. „Разбирам, че искате да си вдигнете рейтинга покрай, ще ви се получи“, отговори му обаче Динко от Ямбол. „Добре, че сте Вие, че да ми се вдигне рейтинга“, усмихна се адвокатът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5427 |23.09.2015 Трафикът на бежанци у нас-табу, но и мегабизнес . 4| 7035 |14.09.2015 Само във Фрог: Длъжници връщат борчове, като прекарват бежанци . 3| 8724 |03.09.2015 Защо Саудитска Арабия не приема бежанци?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads