Реклама / Ads
1| 6191 |08.11.2021 МИСТЕРИИ

Мистерии около конкурс за управител на държавно дружество към МЗХГ

.
Източник: БГНЕС
За мистерии около конкурс за управител на държавно дружество към Министерството на земеделието храните и горите алармира Agri.bg. Какво наложи прекратяването на процедурата за управител на Системата за агропазарна информация и нейното подновяване дни по-късно?
 

Незнайно защо конкурсът се прекратява, а 4 дни по-късно се отваря наново. Интересното е, че държавното дружество вече няколко месеца си търси управител.

 

На 1 ноември Министерството на земеделието публикува А4 лист с едно едничко изречение, но за сметка на това написано с огромни букви: КОНКУРСЪТ ЗА ИЗБОР НА УПРАВИТЕЛ НА „СИСТЕМА ЗА АГРОПАЗАРНА ИНФОРМАЦИЯ“ ЕООД, ГР. СОФИЯ Е ПРЕКРАТЕН. Без излишни обяснения и мотиви за това.

 

Четири дни по-късно, на 5 ноември, отново е отправена публична покана за набиране на кандидати за длъжността. Сред изискванията са висше образование със степен „магистър“ по направления: икономика, право, администрация и управление, както и поне 5 години професионален опит по специалността.

 

Срокът за подаване на документи е едва 7 дни. След толкова месеца чакане, работата вече става неотложна.

 

А до избор на нов управител на дружеството се стигна, след като Мирослава Наумова, която заемаше поста в продължение на години, изведнъж поиска сама да бъде освободена заради здравословни причини. Оказа се обаче, че въпросната дама всъщност е представила фалшива диплома от УНСС.

 

Няколко месеца по-рано, през месец март тази година, журналистическо разследване въз основа на данни, предоставени от ресорното министерство, изчисли, че за 2020 г. Наумова е получила общо 59 940 лв., а печалбата на САПИ за цялата година е по-малка от възнагражденията й и възлиза на 51 133.84 лв.

 

На 10 юни 2021 г. на нейно място временно беше назначен Агоп Каспарян – магистър по „Макроикономика“, с опит в сферата на икономиката, финансите, информационните технологии и маркетинга. Сега предстои да стане ясно кой ще го наследи, ако, разбира се, процедурата отново не бъде прекратена.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 7425 |29.11.2019 Заплашиха с винкел губернаторката Ирена Соколова от ГЕРБ в Перник . 0| 6419 |02.02.2019 Откриха около 40 мумии в Египет . 0| 5352 |07.12.2018 Доц. Росица Колева: Най-краткото пътуване до Марс трае около шест месеца . 8| 14256 |04.06.2018 Заради милиардите от европроекти: Кръгове около Цветан Цветанов мътят водата на земеделския министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads