Реклама / Ads
3| 2995 |02.06.2021 НОВИНИ

Уволеният шеф от ЮЦДП ще завежда дело срещу МЗХ

.
Източник: БГНЕС
„Аз недоумявам каква е причината за освобождението ми. При всички положения не вярвам да е политическа, защото не съм изявен защитник на определена партия. Аз съм назначен като професионалист, а не като политик. В ЮЦДП съм 11-та година, с прекъсване от една година по времето на правителството на Орешарски. Явно нещата се повтарят. Не знам какви са мотивите, ще трябва да ги прочета. Още не съм си получил заповедта. Обадиха ми се от министерството и ми съобщиха, че освобождават целия борд, но първо от медиите разбрах“, заяви за Actualno.com инж. Ботьо Арабаджиев.
 

Фрог припомня, че днес по-рано бяха осъществени рокади в държавни предприятия. Това е станало  с протоколно решение на министъра на земеделието, храните и горите проф. д-р Христо Бозуков.

 

Инженерът планира да заведе дело срещу Министерство на земеделието, храните и горите и да протестира освобождението си.

 

„Смятам да водя дело, защото се имам за успешен директор за тези години. Винаги съм бил на първо място в страната. Финансово предприятието е много добре обезпечено. Винаги съм изпълнявал, даже съм преизпълнявал икономическите показатели. Нямаме нарушения. Одити когато са минавали, всичко е било успешно. Не мога да си обясня как за месец и половина, откакто съм с нов договор, станах неспособен, след като от 11 години съм управлявал предприятието и то е било №1. Няма логика. Спечелих конкурс, който не беше никак проста работа. Три пъти съм се явявал. Първо по документи, вторият беше писмен - за управление на предприятието в условията на финансово икономическа криза. Последният беше устно препитване. Конкурсът беше проведен във връзка с изискванията на Закона за публичните предприятия. Много хора коментираха, че е проведен в „12 без 5“, но ние знаехме, че конкурсите предстоят, просто се забавиха заради пандемията. На конкурса имаше още един кандидат, но той не се яви на третия етап“, допълни Арабаджиев.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6308 |26.05.2021 Елена Йончева: Завеждаме дело срещу Еврокомисията, ако до 1 юни не започне да обвързва финансирането с върховенството на закона . 1| 2906 |22.04.2021 ЕС завежда дело срещу ”АстраЗенека” . 7| 7016 |13.03.2021 Ицо Хазарта: Завеждам дело срещу всеки, публикувал новината, че са ми отнели дъщерята . 5| 4135 |12.12.2019 България завежда иск по пакет „Мобилност”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads