Реклама / Ads
5| 8258 |21.10.2013 МИСТЕРИИ

Мозъкът на Кенеди похитен от брат му?

.
Зад изчезването на мозъка на убития през 1963 г. Джон Ф. Кенеди най-вероятно стои брат му Робърт Кенеди. Това твърди американският писател Джеймс Суонсън в новата си книга „End of Days: The Assassination of John F. Kennedy", която излиза на пазара на 12 ноември.
 

Авторът смята, че кражбата е извършена от асистента на бившия главен прокурор Робърт Кенеди - Анджи Новело, пише „The New York Post".

Липсата на мозъка на покойния президент бе разкрита през 1966 година. Тогавашният главен прокурор на САЩ Рамзи Кларк започна разследване, но така и не успя да достигне до него. Въпреки това, в хода му, са били открити доказателства, свързващи изчезването му с Робърт Кенеди.

По време на аутопсията на Джон Кенеди, извършена във Военноморската болница Бетезда, мозъкът му е бил поставен в метален контейнер и предаден за съхранение на специалните служби на САЩ, а по-късно изпратен за съхранение в Националния архив. Смятало се е, че достъп до мястото, където се съхранява контейнерът, е имал само бившият секретар на президента Евелин Линкълн.

Има няколко теории за кражбата на мозъка на Кенеди. Според една от тях някой се е опитал да скрие факта, че бившият президент е бил застрелян отпред, а не отзад, каквато е и официалната версия.

След смъртта на Джон Ф. Кенеди стана известно, че президентът на САЩ е страдал от Адисонова болест през по-голямата част на своя живот като възрастен.
Джеймс Суонсън вече е известен с книгата за убийството на Ейбрахам Линкълн, публикувана през 2006 . Новата му работа за смъртта на Кенеди напълно пресъздава събитията от деня на убийството на президента въз основа на наличните документи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 7023 |30.07.2013 Кенеди застрелян от личния си бодигард . 5| 23378 |10.07.2007 Линкълн и Кенеди – ирония на съдбата или предопределеност?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads