Реклама / Ads
8| 6160 |26.09.2015 МИСТЕРИИ

Отец Силвестър: ДПС е протурска партия, лобира само за джамиите

.
Отец Силвестър
Позицията на Св . Синод за бежанците е много адекватна. Споделям я. Става дума за бежанците, но ние смятаме, че това не са бежанци. Църквата игнорира политическите решения. Св . Синод обяснява, че решенията трябва да бъдат обмислени, преди да бъдат дадени. Това каза отец Силвестър пред НТВ.
 

 Позицията се влияе от историческата памет, без да се води от популистки  решения. Проблемът с исляма е много сериозен. Повечето, които влизат у нас са мъже на 20 годишна възраст. Бежанците обикновено са жени, деца и старци. Тези, които са дошли ще ги приемем. Не може един беден да ги издържа. Църквата държи на справедливостта. Християните се опитват да пристигнат по законен начин. Тези, които пристигат не са християни. Не можем да издържим на натиска. Ислямът в своята си същност  е този, който организира Баташкото клане. Папата няма нищо общо с нас. Църквата винаги е била стожер на народа си. Виждаме, че България не може да устои на бежанците. Ако дойдат 300 000 как ще устоим. Ние нямаме армия и полиция. Ако започнат да палят автобусите?!, попита риторично той.

 

И продължи в същият дух: Аз знам, че само 8 процента от бежанците искат да работят. Работа на държавата е да приема бежанците. На въпрос какво мисли за поведението на пловдивския митрополит Николай, който се меси в политиката  и изборите, той обясни: Подкрепям поведението на митрополит Николай. ДПС  е протурска  и проислямска , тя лобира  само за джамиите. Защо нищо не казвате за нея?! Държавата извършва неща, които могат да се нарекат с много тежки думи.

 

Епископ Тихон  също се включи в дебата: Позицията на Св . Синод е малко по-просторна, отколкото би трябвало да е. Църквата не трябва да се намесва в политическият живот, но трябва да се намесва в общественият. Ние знаем, че ако дойдат тук бежанците, църквата не може да ги спре. Не трябва да се съсредоточаваме  толкова в изреченията. Църквата не се страхува, че България ще изчезне, а от това, че няма да имаме един обществен мир. Църквата казва нещо много плахо. Ние сме обезпокоени  от това, че сме залети  от огромно количество млади мъже, които не искат да работят.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5312 |25.09.2015 Учени открили мощите на Мона Лиза . 0| 4960 |24.09.2015 Дякон Левски и Дидо от D2 потънаха в мистериозна къща на пъпа на София . 2| 6531 |24.09.2015 Болен от СПИН скрил от лекарите в ИСУЛ, че е заразен . 1| 5433 |23.09.2015 Трафикът на бежанци у нас-табу, но и мегабизнес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads