Реклама / Ads
5| 7311 |19.03.2018 МИСТЕРИИ

Премиерът се закани да прати 200 000 чиновници да пълнят дупки

.
Премиерът Бойко Борисов се закани да изкара 200 000 души администрация да запълва дупките по пътищата при необходимост. Това е станало на оперативно заседание на Министерския съвет, свикано по искане на Борисов относно противодействието на битовата престъпност и състоянието на републиканската пътна мрежа в края на зимния сезон.
 
"Убеден съм, че имаме и сили, и мощности, стига да има воля и желание. Не само да регистрираме хорското нещастие. Защото, като си счупиш джантата и пукнеш гумата – да говорим за европейска интеграция, Европейски съюз, европейско председателство... Последното, което минава на хората през ума, е това. Двеста хиляди души администрация имаме! Ако трябва – всички ги изкарвате навън и докато не се поправи – стоят, алармират. И тогава ще видите как много по-бързо ще стане ремонтът", посочи премиерът Борисов, цитиран от правителствената информационна служба, съобщава "Медиапул".

Премиерът е обвързал пътните ремонти с безопасността на движението. Той е препоръчал администрацията на пътната агенция и полицията да бъдат ангажирани активно с осигуряване на сигурността на пътуващите по време на ремонтите, както и с подпомагане на местните власти при изпълнение на отговорностите им по отношение на общинските пътища.

Премиерът е възложил на министъра на вътрешните работи Валентин Радев да организира видеонаблюдение и да осигури полицейско присъствие в малките населени места да стане негов личен приоритет.

Борисов е наредил още при пътуванията си в страната и участието си в анализи за работата на областните дирекции на МВР Валентин Радев да се среща с всички кметове, включително кметските наместници, да се информира лично от тях за работата на мобилните полицейски групи и да предприема незабавни мерки за подобряването на работата, ако бъдат докладвани проблеми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8489 |30.06.2017 Бъчварова за НДК: Премиерът действа отговорно . 0| 5888 |24.05.2017 Пиян ”прати” двама лекари от Спешното в Спешното . 22| 16030 |23.03.2017 Петиция в интернет зове Путин да прати войски в България . 0| 6831 |25.10.2016 СЕНЗАЦИЯ! Извънземни пратили сигнал, учени го изследват?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads