Реклама / Ads
6| 4883 |06.03.2017 МИСТЕРИИ

Пробутват на новите страни-членки храни с лошо качество

.
Тестове, проведени в Чехия и Словакия през последните години, показват, че съставът на стоките в новите и старите членки на ЕС е различен, като в новите използваните продукти са с по-беден състав и по-лошо качество в сравнение с тези, предлагани на западния потребител. Изследванията предизвикаха гнева на лидерите на страните от Вишеградската четворка. Премиерите на четирите страни се събраха във Варшава, за да обсъдят предложенията, които ще направят на Европейската комисия.
 
Храните за източния пазар са с по-лошо качество. Това вече е доказано след изследванията направени от лаборатория в Словакия.

Един и същи производител не може да има такава голяма разлика. Въпреки че не могат да са 100% еднакви. Ще дам пример с бирата. Тя се прави с местна вода, заяви пред БНТ Богомил Николов от Активни потребители.

Според резултатите от направените проби колбас брандиран с една и съща марка съдържа различно количество мазнини и вода в зависимост от това дали е произведен за Западна или за Централна или Източна Европа. Съдържанието е старателно описано от производителите и затова не е подсъдно.

По-високите мазнини означава, че са сложили повее сланина, отколкото добро месо.Отдавна апелираме за това кроасаните да са със вкуса на тези във Франция, а не с много Е-та, каза диетоложката проф. Донка Байкова.

България, Хърватска, Румъния и Естония се присъединяват към Вишеградската четворка, която повдигна темата напоследък и я нарече "хранителна дискриминация" .
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4347 |03.03.2017 Папа Франциск посреща лидерите на страните членки на ЕС . 4| 3916 |23.02.2017 Вацев: Виждам зад новите лица стари мисли . 1| 4083 |18.02.2017 Успешен дебют на новите ”златни момичета”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads