6|
5093
|06.03.2017
МИСТЕРИИ
Пробутват на новите страни-членки храни с лошо качество
Тестове, проведени в Чехия и Словакия през последните години, показват, че съставът на стоките в новите и старите членки на ЕС е различен, като в новите използваните продукти са с по-беден състав и по-лошо качество в сравнение с тези, предлагани на западния потребител. Изследванията предизвикаха гнева на лидерите на страните от Вишеградската четворка. Премиерите на четирите страни се събраха във Варшава, за да обсъдят предложенията, които ще направят на Европейската комисия.
Храните за източния пазар са с по-лошо качество. Това вече е доказано след изследванията направени от лаборатория в Словакия.
Един и същи производител не може да има такава голяма разлика. Въпреки че не могат да са 100% еднакви. Ще дам пример с бирата. Тя се прави с местна вода, заяви пред БНТ Богомил Николов от Активни потребители.
Според резултатите от направените проби колбас брандиран с една и съща марка съдържа различно количество мазнини и вода в зависимост от това дали е произведен за Западна или за Централна или Източна Европа. Съдържанието е старателно описано от производителите и затова не е подсъдно.
По-високите мазнини означава, че са сложили повее сланина, отколкото добро месо.Отдавна апелираме за това кроасаните да са със вкуса на тези във Франция, а не с много Е-та, каза диетоложката проф. Донка Байкова.
България, Хърватска, Румъния и Естония се присъединяват към Вишеградската четворка, която повдигна темата напоследък и я нарече "хранителна дискриминация" .
Един и същи производител не може да има такава голяма разлика. Въпреки че не могат да са 100% еднакви. Ще дам пример с бирата. Тя се прави с местна вода, заяви пред БНТ Богомил Николов от Активни потребители.
Според резултатите от направените проби колбас брандиран с една и съща марка съдържа различно количество мазнини и вода в зависимост от това дали е произведен за Западна или за Централна или Източна Европа. Съдържанието е старателно описано от производителите и затова не е подсъдно.
По-високите мазнини означава, че са сложили повее сланина, отколкото добро месо.Отдавна апелираме за това кроасаните да са със вкуса на тези във Франция, а не с много Е-та, каза диетоложката проф. Донка Байкова.
България, Хърватска, Румъния и Естония се присъединяват към Вишеградската четворка, която повдигна темата напоследък и я нарече "хранителна дискриминация" .
Моля, подкрепете ни.
Реклама / Ads
КОМЕНТАРИ
Реклама / Ads