Реклама / Ads
0| 8212 |27.12.2015 МИСТЕРИИ

Прокълната гора привлича самоубийци като магнит

.
Гора привлича със страшна сила самоубийците. Тя се намира в северозападната част на планината Фуджи в Япония, пише mysteriousuniverse.org.
 

 

Нейната площ е 35 квадратни километра, а от 2000 година досега тук са намерили смъртта си стотици хора. Има места по Земята, където по някаква причина се усеща почти осезаемо зло, което прониква в ландшафта и се промъква в ума. Сред тях безспорно е и гората Аокигахара.

 

Първото нещо, което човек усеща, когато влезе в нея е смущаваща тишина. Плътността на израсналите едно до друго дървета блокира слънцето и вятъра, става тъмно и зловещо, като одеяло на спокойствие, което се утежнява допълнително от липсата на дива фауна в района. Звуците на птици и други диви животни, които може да се очакват да се чуят на такова място странно отсъстват или са приглушени, като че ли отбягват района.

 

Ако все пак някъде се чуват птичи песни и други звуци, те са приглушен, сякаш идват изпод дебел воал или от друга стая. Дори компасът не работи нормално тук. Стрелката му може да се отмести и да скочи конвулсивно или обратното, да се движи бавно в различни посоки. Казват, че това се дължи на магнитни аномалии, предизвикани от богатите находища на магнитно желязо в вулканична почва в района.

 

Цялата тази атмосфера прави японската гора прави второто по численост на самоубийствата място в света след известния мост The Golden Gate Bridge в Сан Франциско. През 2003 година са регистрирани 108 самоубийства-това са само телата, намерени от полицията и доброволци при претърсване. През 2010 година са регистрирани повече от 200 опита за слагане край на живота, от които 57 са успешни.

 

Възможно е обаче сложилите край на живота си да са много повече, тъй като гората е пълна с пропасти и дълбоки пещери, където проникването е трудно. Затова от 2011 година властите крият броя на самоубийците и на опиталите да се самоубият, за да не поощряват други желаещи.

 

На входа на гората пък е поставен надпис за всички, които идват тук за суицидни десйтвия. Подканват ги да се замислят за близките си, за семействата си и да се обадят на Асоциацията за превенция на самоубийствата в Япония.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 92| 32075 |04.11.2015 Кадиев: Горанов с 2 хил. лв не може да си гледа децата, а полицаите с 900? . 1| 7269 |16.03.2015 Огнено кълбо падна в Средна гора . 3| 7549 |09.04.2014 Изчезна гора край Стара Загора . 3| 6426 |26.11.2013 "Вампирите" привличат туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads