Сряда, 18 Октомври 2017, 16:20
Frognews
0| 4215 |16.09.2016

Прокуратурата мотае две години сигнал за кражби в парк „Леденика“

.
Окръжната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство заради сигнал за злоупотреби при строителството на развлекателния парк ”Леденика”. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
През 2014 г. в прокуратурата е постъпил сигнал от клуб "Журналисти срещу корупция" за извършени злоупотреби с европейски средства при реализация на проект "Леденика – туризъм без сезони". Цели две години държавното обвинение не намери време да се заеме със сигнала. Според запознати, днес се е задействала по политически причини, свързани с изборите.
Сред посочените в него нередности са некачественото изпълнение на проекта, започналото разрушаване на постройката на посетителския център, лошото укрепване на основите й, както и несъответствие на материала, използван при изграждане на атрактивния входен модул пред входа на пещерата, с изисквания по документацията.

След сигнала прокуратурата започва проверка по случая. Наблюдаващият прокурор на два пъти отказа да образува досъдебно производство и изпраща преписката по компетентност на районната прокуратура в града. След обжалването на постановленията му за изпращане на делото на по-долната прокуратура, Софийската апелативна прокуратура ги е отменила и дала указания за образуване на разследване и определяне на нов наблюдаващ прокурор, пише в съобщението.

Софийската апелативна прокуратура разпорежда да се образува досъдебно производство за умишлена безстопанственост. Проект "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони" е реализиран от община Враца в партньорство с дирекция Природен парк "Врачански Балкан".

Той се осъщесттвява финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Стойността на проекта е над 5 млн. лв., като размерът на безвъзмездната финансова помощ е в размер малко над 4, 5 млн. лв., а съфинансирането от общината - 211 783 лв.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Откриха тунел, дълъг 50 км на Луната, идеален за база на астронавти 0| 1056 |18.10.2017 . Новата творба на Пеевски-Цонев щяла да е готова до края на седмицата 2| 2438 |17.10.2017 . Пак откриха следите на Кехлибарената стая. Дали този път ще я извадят наистина на бял свят? 0| 2583 |17.10.2017 . Абсурд! Бързият влак Бургас-София тръгна без отговорничката, догони го с кола 2| 3783 |12.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах