Вторник, 27 Юни 2017, 18:33
Frognews
0| 4108 |16.09.2016

Прокуратурата мотае две години сигнал за кражби в парк „Леденика“

.
Окръжната прокуратура във Враца е образувала досъдебно производство заради сигнал за злоупотреби при строителството на развлекателния парк ”Леденика”. Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
През 2014 г. в прокуратурата е постъпил сигнал от клуб "Журналисти срещу корупция" за извършени злоупотреби с европейски средства при реализация на проект "Леденика – туризъм без сезони". Цели две години държавното обвинение не намери време да се заеме със сигнала. Според запознати, днес се е задействала по политически причини, свързани с изборите.
Сред посочените в него нередности са некачественото изпълнение на проекта, започналото разрушаване на постройката на посетителския център, лошото укрепване на основите й, както и несъответствие на материала, използван при изграждане на атрактивния входен модул пред входа на пещерата, с изисквания по документацията.

След сигнала прокуратурата започва проверка по случая. Наблюдаващият прокурор на два пъти отказа да образува досъдебно производство и изпраща преписката по компетентност на районната прокуратура в града. След обжалването на постановленията му за изпращане на делото на по-долната прокуратура, Софийската апелативна прокуратура ги е отменила и дала указания за образуване на разследване и определяне на нов наблюдаващ прокурор, пише в съобщението.

Софийската апелативна прокуратура разпорежда да се образува досъдебно производство за умишлена безстопанственост. Проект "Развитие на устойчив туризъм в Община Враца. Леденика - туризъм без сезони" е реализиран от община Враца в партньорство с дирекция Природен парк "Врачански Балкан".

Той се осъщесттвява финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Стойността на проекта е над 5 млн. лв., като размерът на безвъзмездната финансова помощ е в размер малко над 4, 5 млн. лв., а съфинансирането от общината - 211 783 лв.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Близо милион платиха за диаманетн пръстен, купен за 10 лири 0| 62 |27.06.2017 . ”Анонимните”: НАСА откри извънземен живот 0| 2883 |27.06.2017 . Квестори на матурите оставили момиче по сутиен, съблекли и зрелостник 1| 3149 |26.06.2017 . 75% от спинърите са опасни, показа проверка 0| 3096 |26.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах