Реклама / Ads
9| 6503 |14.12.2018 МИСТЕРИИ

Сдружение „Нов живот”: Скандални билбордове склоняват към разврат и блудство

.
Според Димитрина Иванова от сдружение „Нов живот”, която инициира кампания да се подават сигнали срещу билбордовете, те склоняват към разврат и блудствени действия и са в нарушение на Наказателния кодекс. „Какво ще си помислят малките деца? Детската психика е изключително уязвима”, изтъкна тя.
 

„Не е допустимо да имаме откровена пропаганда на хомосексуални отношения, и то да се прави по начин, чрез който постепенно това да ни бъде налагано като някаква норма”, каза и общинският съветник във Варна Костадин Костадинов пред bTV.

 

„Това, което тези билбордове пропагандират, не е нормално. Ние нямаме нищо против хората с нетрадиционна сексуална ориентация, но не и това да се пропагандира. Кой какво прави в собствената си спалня, си е единствено и само негов личен проблем. По същия начин бихме били провокирани, ако видим билбордове с разголени жени”, подчерта той.

 

От общината обясниха в писмен отговор, че съдържанието не е нарушавало общинската наредба и поради тази причина те не са предприемали действия по свалянето им, а единствено са уведомили фирмата собственик на рекламните съоръжения за множеството сигнали, постъпили срещу билбордовете – над 70 за един ден.

 

„Тези плакати не противоречат по никакъв начин на установените правила за външна реклама. Тяхното сваляне и вандализиране е това, което е подсъдимо и неправомерно”, категоричен беше Симеон Василев от фондация „Глас”, организатор на кампанията.

 

„Не мисля, че една прегръдка между двама мъже е нещо скандално, порнографско или призоваващо към разврат”, заяви той. По думите му целта на кампанията е да обърне внимание на дискриминацията и враждебността към ЛГБТИ хората и според него реакцията към този билборд всъщност е доказала, че проблемът е много по-дълбок.

 

Проектът е съфинансиран от ЕС и не виждам никаква причина това да бъде упрек, отбеляза още Симеон Василев. По думите му целият проект е много по-голям и възлиза на около 150 000 евро.

 

„Обръщаме внимание на проблема с хомофобията, който е всепоглъщащ. Не можеш да покажеш едни чисто човешки отношения между двама души и да получиш реакция на злоба, агресия, хомофобия”, посочи Симеон Василев.

 

Според Ивайло Тинчев от Гражданска инициатива „Поход за семейството” билбордовете са провокация. Родителите са заинтересовани техните деца да не попадат на такива кампании, заяви той.

 

„Не можеш да станеш гей от гледането на един билборд, както аз не съм станал хетеросексуален, гледайки снимки на голи жени и сватби”, опонира му Симеон Василев.

 

Той призова родителите да не възпитават детето си в предразсъдъци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5101 |13.12.2018 Майката на Евгения Банева: Чудя се, човек ли родих или сатана . 2| 7532 |13.12.2018 ”Спаси София”: Столична община решена да унищожи Централна баня . 5| 5646 |12.12.2018 Бивш юрист на Банев: Вместо да даде заплати, си купи кола . 1| 5005 |11.12.2018 US промоутър е арестуван за присвояване на средства за благотворителност за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads