Реклама / Ads
39| 9113 |04.03.2021 МИСТЕРИИ

Д. Шивиков: Никого не съм предал, Марешки ми се извини за реплики по мой адрес

.
Димитър Шивиков
Попитали един българин - Какво обичаш най-много да правиш? И той отговорил - да МРАЗЯ. Нарочно изчаках да мине Националният празник и сядам да споделя в публичното пространство мотивите, които наклониха везните, за да взема решение и да дам съгласие за участие в парламентарните избори в коалицията на Воля и НФСБ. Да, бях активен участник в протестите, за което не съжалявам. Участвах по убеждение и доброволно. Към никого не съм поемал ангажименти и никого не съм предал.
 

Не се чувствах за организатор или ръководител на протеста. Вземах думата и изразявах личното ми мнение, когато бях канен. Силно желаех всички политически партии, НПО и граждански активисти да намерят пътя на единението и да поведат народа по пътя на справедливостта, но УВИ това не се получи. Много егоцентризъм и нарцисизъм има в тези лидери. Всеки се чувства за единствен и призван да бъде незаменим лидер. Огромната част от тях се възползваха от протеста и буквално го яхнаха. Едни се регистрираха с името на единия призив, други използват думата протест. Да, бях канен и от тях да се присъединя към техните формации, но усетих, че те не са искрени. Голяма част от тях се появяваха спорадично на протеста, но сега се бият в гърдите, че са били непрекъснати участници. С две думи ТЕ разбиха и предадоха протеста, когато той беше в апогея си, а не аз.

 

Приемам болката, яда и разочарованието на всеки един протестиращ, застанал с името си, от това че аз ще участвам в тази коалиция. А, другите, които се крият под псевдоними ги причислявам към групата на просто мразещите. През цялото време съм твърдял, че ще участвам в изборите и че трябва да се учавства. Иначе само с викане на ОСТАВКА И МУТРИ ВЪН няма да се постигнат целите.


Не съм членувал и нямам намерение да членувам в партия. Преди 4 години бях поканен на среща с Нинова и тя ме покани за участие като гражданско лице в техните листи. Дори го обяви пред медиите, но само след няколко часа ми се обади Гергов и ми съобщи, че са взели решение да оттеглят поканата си. Не мога да бъда упрекван, че съм бил кандидат на БСП. На евроизборите бях кандидат от гражданската квота на ВМРО. По-късно бях подкрепен от тях за местните избори, но поради разминаване и трудност в общуването се разграничих от тях.


Лично получих покана от Марешки за среща, която приех. Той ми се извини за изпуснатите реплики по мой адрес и изтъкна мотива, че формацията им има нужда от експерти като мен. Получих и имам уверението, че имам пълната свобода на лично мнение и позиция, което е от изключителна важност, защото едни други политически играчи се опитаха да ми внушават идеи. Винаги съм вземал самостоятелно решенията си. Тази коалиция е патриотична и е насочена на първо място към следване на националните интереси и че решенията за бъдещето на отечеството ще се вземат в София, а не някъде другаде.


Отправям едно предизвикателство към вечно мразещите и недоволните - заставайте с имената си, когато изразявате мнението си, но ще ви видя как ще реагирате след 4 април, когато тези, които се възползваха от протеста и евентуално успеят да преминат бариерата се коалират с Борисов, въпреки че в момента друго говорят. Аз винаги заставам с името си и следвам целите и принципите си. Апропо, бъдете активни и гласувайте по убеждение! Във всичките листи има стойностни личности и дайте Вашия преференциален вот на тези хора! Бъдете живи и здрави!

 

Димитър Шивиков

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5576 |02.03.2021 Душан Пророкович от Белград: Каракачанов е грък? . 6| 5525 |01.03.2021 Ток тече на алея в Борисовата градина . 5| 5509 |24.02.2021 Пандемията направила милионери 151 българи . 8| 5117 |23.02.2021 Шест месеца институциите мълчат за брегоукрепването на Росенец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads