Реклама / Ads
15| 8105 |18.04.2019 МИСТЕРИИ

Спецсъдът пише стихчета в стил „гузен негонен бяга“. Защо ли ни ”къпят”?

.
Апелативният специализиран наказателен съд започна да пише стихчета в стил „гузен негонен бяга“. Това установи с изненада Фрог нюз, след като се натъкна на странно писание в официалния сайт на страховитата институция.
 

„Не искайте от съда доброта. Искайте справедливост“ и „Никога не е късно да израснем“ са само част от сентенциите, достойни за анализ не само от литературоведите, но и от психиатрите. Магистратите се опитват да ни убедят, че „правосъдието не се произвежда в телевизията. И че то се раждало само в съдебната зала“. Авторът на тази проповед очевидно не стъпва по тази земя. Защото и на малките деца вече са известни съдийските тарифи от пет-шест цифрени суми, които се взимат, за да може даден човек да бъде пуснат на свобода или пък оправдан. Именити бандити се радват, когато разберат, че делото им е попаднало в спецсъда. Защо ли? Вероятно, защото са убедени, че точно там ще бъдат сурово, но справедливо наказани.

 

Отдавна съдебната система се превърна в най-яркото доказателство на мафиотските обвързаности. Доказателство, че двойният аршин е в пълен ход. Как беше... "за кокошка няма прошка".  Една част от съдeбната система „държи лиценза“ върху обвиненията, а друга върху справедливостта. От много години в международните доклади се алармира, че в България няма върховенство на закона. Надали експертите са си го изсмукали от пръстите. Съдиите, като никой друг член на обществото ни,  се ползват от екстри като несменяемост, независимост и суверенитет. Някои от тях, обаче смятат, че това ги прави Божества.

 

Не е тайна, че представители на съдебната система си направиха богаташки имения в Гърция и по родното Черноморие. И никой не смее да ги попита как стана тази работа. Разбира се, че сред плявата все още има много достойни и почтени магистрати. В този факт нямаме и грам съмнение. И Слава Богу, че тези съдии все още ги има. Те продължават да виреят напук на системата, която потъпква, ограбва и самите тях. Но надали точно те биха искали с нарочни декларации да доказват пред народа колко са чисти, почтени и справедливи. Добре знаят, че съдебните решения и мотивите им са най-яркото и единствено доказателство за това. И че с написаните от някой "велик ум" шаблони само ни "къпят".

 

/б. р. "къпят" на оперативен жаргон значи баламосват/

 

Екип на Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7667 |25.02.2018 На ”Раковски” 134 вече пише ”Национален фронт за спасение на България” . 0| 6572 |03.08.2017 Бившият директор на ФБР ще пише книга за 2 млн. долара . 26| 31262 |14.09.2012 Георги Марков. Да пишеш, за да можеш да умреш . 2| 8658 |27.08.2007 „Помнете, че е по-добре да изгориш, отколкото да избледнееш”, пише Кърт Кобейн

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads