Четвъртък, 19 Октомври 2017, 14:07
Frognews
8| 8004 |26.01.2017

Теория на случайността

.
Румен Радев в снимка за спомен с Елена Супонина и Аждар Куртов
Още преди изборите името на генерал Радев случайно се свърза с името на друг генерал – Решетников, кадър на руското КГБ. Случайно на тяхната среща в софийски хотел се оказала и Корнелия Нинова, лидерката на БСП.
Случайно в предизборни студия кандидат-президентът Радев заемаше руската (а не европейската и световна) позиция за анексирането Крим и обещаваше премахване на санкциите.

След избирането му за президент Радев случайно даде първото си интервю за национална медия на Петър Волгин в студиото на Българското национално радио. А Волгин пък случайно през лятото на 2016 бе посетил Крим (командирован от кого?) и се бе снимал гордо до паметник на „зелено човече” – войник от руските спецчасти, освободили полуострова от „украинска окупация”.

При интервюирането на генерал Радев случайно в коридора на радиото, програма „Хоризонт”, присъстват и двама руски гости – Елена Супонина и Аждар Куртов – представители на РИСИ (Руски институт за стратегически изследвания, който случайно се ръководи от ген. Решетников). Двамата „рисийци” случайно са в България по покана на център „Виа Евразия” („Път към Евразия”) – почти тайна организация към Историческия факултет на СУ, за която даже ректорът на Университета не знае как се финансира и на какви разноски кани чужди (само руски) гости.

Случайно след интервюто генерал Радев се спира при двамата руски гости и в коридора на програма „Хоризонт” нечий случаен фотоапарат запечатва историчес­ка снимка, която после РИСИ качва на сайта си.

И още случайности – журналистът Иво Христов, главният редактор на сп. „Аспекто”, случайно се оказа в предизборния щаб на Радев. Случайно, откакто излиза, списанието заобикаля закона и не обявява в редакционното си каре кои са собствениците и кой го финансира. Случайно Петър Волгин е сред най-активните сътрудници на „Аспекто”. Случайно Иво Христов е сред най-активните сътрудници на Волгин по БНР. Случайно Христов е назначен за началник на кабинета на президента.

Много станаха случайностите... Някой даже може да види и закономерност. Или теория на конспирацията. Ако на службите от ДАНС им се разследва конспирация - намеса на външна сила във вътрешната ни политика.

Ние тук ви предлагаме само една снимка и една теория на случайността...

А за случайното в живота писателят сатирик Станислав Стратиев казваше: „Няма нищо случайно, случайно само се женят...”

 

Михаил Вешим

 вестник „Стършел”

 

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Пълна гавра с новата „иновация“ на София Тех Парк 0| 455 |19.10.2017 . Откриха тунел, дълъг 50 км на Луната, идеален за база на астронавти 0| 2548 |18.10.2017 . Новата творба на Пеевски-Цонев щяла да е готова до края на седмицата 2| 2657 |17.10.2017 . Пак откриха следите на Кехлибарената стая. Дали този път ще я извадят наистина на бял свят? 0| 2742 |17.10.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах