Реклама / Ads
3| 5041 |06.03.2017 МИСТЕРИИ

Турски министър агитира предизборно за ДОСТ

.
Лидерът на ДОСТ Лютви Местан
Българските изселници в Турция имат проблеми -с документи, с гражданство, с дипломи, с лечение на близки и роднини. На среща с министъра на социалната политика Мехмет Мюезиноглу в събота чули обещание тези проблеми да получат решение, но чули и още нещо, съобщи НТВ.
 

„Непременно на 26 март трябва да гласуваме активно, за да проявим по-голяма чувствителност към нашите хора в България, да помогнем на нашите братя там да гледат на бъдещето с надежда и да вървят към него със сигурни стъпки”, заявил Мехмет Мюезиноглу.

 

Министърът конкретизирал и за кого трябва да се гласува активно. „За да може процесите и тук, в Турция, и там, да се развиват паралелно, беше създадена организацията Обединение ДОСТ”, заявил той.

 

Същите срещи министър Мюезиноглу имал в Анкара, Измир и Бурса. Присъствал на последната отрече да е имало подобни призиви.

 

 „Той да не е полудял, че да каже такова нещо пред 300 души там”, коментира Зюрфеттин Хаджиоглу, председател на Конфедерация на балканските турци.

 

Освен шеф на изселническа организация, Хаджиоглу е и в ръководството на ДОСТ. Той призна, че на срещата с изселниците за избори наистина станало дума, но по организационни въпроси.

 

 „Ние като конфедерация ще им осигурим автобуси, защото не може 300 000 български граждани, живеещи в Турция, да гласуват в 35 секции”, заяви Хаджиоглу.

 

А турските изявления пробудиха отново български националистически гняв. „Смятаме да призовем нашите съмишленици за пълна блокада на турската граница”, обясни Ангел Джамбазки от ВМРО.

 

Според Джамбазки няма значение кой организира автобусите. „Изселническите организации са ръце, те са турски агенти. Те са ръце на турската държава. До един.Това са инструменти, използвани от една диктаторска власт”, смята Джамбазки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3637 |06.03.2017 ЧСИ се издъни, правосъдният министър иска дисциплинарка . 4| 4716 |05.03.2017 Като на избори: Окрадоха пакетите с храна, с които ДОСТ агитира . 1| 3733 |02.03.2017 Герджиков назначи зам.-министър на правосъдието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads