Реклама / Ads
1| 7175 |27.06.2017 МИСТЕРИИ

Валери Симеонов изтри от профила си заканата към заведенията в Слънчев бряг

.
Валери Симеонов изтри от профила си в „Туитър” заканата към заведенията в Слънчев бряг. Той се закани, че ако не бъдат достатъчно тихи, ще видят „кон боб яде ли”. Междувременно съобщението му вече е изтрито.
 

В същото време проверката на заведенията показва, че всичко е изрядно.  Не са открити нарушения при проверките на заведенията в курорта „Слънчев бряг”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.

 

 „Контролираните параметри за шум вечер и нощ са в съответствие с граничните стойности. Заведенията не превишават площта. Съобразно одобрената от мен схема за поставяне на временни преместваеми обекти , които трябва да отговарят на 2% за обща търговска площ и 2  допълнителна – заведенията отговарят до милиметър. Имат разрешение за поставяне от община Несебър”, обяви днес Ангелкова, цитирана от БТВ.

 

Междувременно  от правителствената информационна служба съобщиха, че  заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов свиква среща на Координационния център за връзка с българите в Украйна утре в Министерския съвет. На нея ще присъстват министри и заместник-министри на външните работи, на вътрешните работи, на правосъдието, на труда и социалната политика, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, представители на Българския червен кръст, на Националното сдружение на общините в Република България и Държавната агенция за българите в чужбина. В срещата ще участва и председателят на Асоциацията за българите в Украйна Антон Киссе.

 

Координационният център функционира към Държавната агенция за българите в чужбина и се ръководи от нейния председател Петър Харалампиев. На срещата ще бъде обсъдено функционирането на Координационния център, както и откриването на „горещ“ телефон и e-mail адрес, на който да бъдат подавани сигнали и новини за положението на българското малцинство в зоните на конфликт. Ще бъдат обсъдени също възможностите на Координационния център да предоставя на българските институции информация за обстановката в Украйна и вероятни рискове за българското малцинство, да поддържа връзка с неправителствени организации в Украйна, с българското посолство в Киев и с Генералното ни консулство в Одеса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6474 |20.06.2017 В. Симеонов арогантен: Дарих 14 000 лв. на военните за огледа на оградата с вертолет . 1| 5012 |15.06.2017 Симеонов се качва на хеликоптер да инспектира границата . 2| 6966 |14.06.2017 Марешки: Борисов си играе на пиар със Сидеров и Симеонов за можоритарния вот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads