Реклама / Ads
7| 25083 |13.02.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Агент Абел - Александър Урумов прибира 500 хил. лв. за ”Бъди войник”, на войската - цървули

.
Александър Урумов
Миналата седмица в МО започна така дълго рекламираната кампания „Бъди войник“ за 1 млн. лв. Документите показват, че нищожни суми отиват във войските, а големият пай от 500 хил. лв. прибира Пресцентъра на МО с шеф Александър Урумов - агент Абел.
 

Военни твърдят, че кампанията предварително е обречена на провал! Защо ли? Защото, както шепнеха генералите помежду си по време на годишната конференция на Началника на отбраната ген. Боцев, некомплектът в армията вече е ... над 8000 човека!!! Което означава, че почти една трета от армията ни просто я няма. За пред медиите се обявява една бройка от към 5000 човека, но истината е съвсем друга. Неслучайно във формированията в Съвместното командване на силите некомплектът е над 30 процента във всяко, и това официално бе обявено от ген. Тодоров. Вече 2 години пък се говори как видиш ли, ей сега стотици млади граждани щели да кандидатстват за особено привлекателната военна кариера.

 

Защо всъщност военната служба е непривлекателна? Причините са много, но най-важното – ниското заплащане. Министър Каракачанов уж обяви увеличение на военните заплати от януари 2019 г. с 10 процента, но после Боцев го поправи, че увеличението било до 10 процента. И така – за редниците, заплатата стана от 700, 800 лв., нещо крайно недостатъчно, а за офицерите скочи още повече. Само че в армията се започва от редник. И ако този редник живее в София, както наскоро се оплака едно момче, наемът за едно жилище започва от 800 лв... демек от една пълна заплата за военен. А как ще живее войникът през месеца, явно ще вегетира.


Но нека се върнем към кампанията „Бъди войник“, която просто изби рибата! За нея бяха отпуснати почти 1 милион лева от бюджета на МО!!!


Дотук скъпо – но става още по-скъпо след като се разбира от документите, че 500 000 хиляди отиват за нищоправене към така известния ни агент Абел от ДС – Александър Урумов - директор Пресцентъра на МО, известен и като агент Абел след разкритие на Комисията по досиетата. Какво прави всички в МО знаят, знаят още, че теи пари са хвърлени на вятъра и ще се разпорежда Урумов. Останалите 500 000 лв. за кампанията „Бъди войник“ също са разделени абсолютно нагласено – Националната гвардейска част взема цели 260 000 лв. за концерти в 29 града в България. Сметнато средно означава, че за един концерт от 30 минути хората си получават тлъстата сума от 10 000 лева!!! Че те и фолкпевиците не вземат такъв звезден хонорар за едно свое участие. А всъщност гвардейците почти не участват в кампанията... На тяхно място танцуват деца, облечени в гвардейски униформи – така поне бе на първите концерти в Стара Загора и в Перник. И едва ли малките деца помирисват дори и жълти стотинки . Остава една огромна въпросителна – дали тези 260 000 лева пак не отиват пак в нечий голям чиновнически джоб. За видовете войски са отделени едни смешни пари за реклама: за ВМС – 11 000, за ВВС – 4400, за СВ – 16 000, а за 68-а бригада – 8 000 лв. Естествено големият пай тук е за медиите, и по-конкретно тези на Пеевски – защото останалите медии просто духат супата и никой не ги е уведомил, че могат да кандидатстват относно кампанията „Бъди войник“. Трите телевизии – БНТ, БТВ и НОВА вземат огромната сума от 250 000 лева!!!

 

Ето и един коментар на очевидец, как премина безславно и как се провали с гръм и трясък първият концерт в Стара Загора: „Бях в 5 следобед в парка, изложената техника бе накачулена само от братя от ромски произход. В 6 часа започна така рекламираният концерт, в залата нямаше повече от 30 човека - 27 баби и дядовци и трима цигани...Представете си как ще напълнят армията с хора, дядо ми ли пак ще служи???“, пише и пита изумен наш читател.

 

Във Фейсбук Урумов има два профила. И в двата нито веднъж не е написал и ред за Българската армия, а всяка една негова публикация завършва с думите – „Бог вижда, Бог е с вас!“


Дали обаче е богоугодно да се вземат едни 500 000 лева за безполезна пиар кампания? А властта да си затваря очите за хвърлени на вятъра пари?

 

Калин Софийски

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 10380 |17.01.2019 Марешки: Депутатът Александър Сиди от ВМРО искал по 10 000 лв. на месец от директор в Пловдив . 2| 7623 |29.03.2018 Ю. Кръстева: Не съм била агент на ДС, някой иска да ми навреди . 15| 8443 |06.01.2018 Александър Андреев от ”Дойче веле”: Проблем на България са корупцията и мутризацията . 8| 9948 |27.09.2017 Ловецът на мафиоти Алфонсо Сабела: Беше невъзможно да ме подкупят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads