Реклама / Ads
3| 10016 |18.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Алекс Алексиев за Фрог: Турция излиза от НАТО, но остава сама

.
Алекс Алексиев
Турция се отделя от НАТО. Тя прави всичко възможно да покаже, че не е член на Алианса. Закупуването на С-400 от Русия е несъвместимо с натовската система за отбрана. Това заяви пред Фрог нюз Алекс Алексиев от Центъра за балкански и черноморски изследвания.
 

Думите на Борисов, че Турция ще направи военен съюз с Иран, Русия, Индия и Китай, са лишени от истина. Китай и Индия неотдавна бяха почти стигнали до война. Те имат несъвместими интереси. Много е трудно да се говори също за общи интереси с държави като Русия, Иран, Китай и Индия.

 

Китайците казаха в прав текст на Русия, че тя няма възможност да развие Сибир, освен ако не вземе китайски работници. Китай няма претенции към тази част от Русия, независимо че бе част от Китай. Двете страни остават стратегически опоненти.  Същото може да се каже и за Иран.

 

Индия има проблеми с Русия от гледна точка на закупуването на въоръжение. Турция, ставайки съюзник на Иран и на правителството на Ирак в Киркук, за пореден път тръгва по антизападен път.

 

Турция води политика, която ще доведе до нейното самоотлъчване от НАТО. Конфликтът й със САЩ е съвсем очебиен. Реза Зерраб е под съд в Америка, той е тясно свързан с Ердоган. САЩ отказа да го депортира, което означава, че той ще бъде даден под съд и ще излязат много неприятни неща за Ердоган.

 

Турция обвинява Европа, че била нацистка. Истински член на НАТО не би си позволил да говори по такъв начин за своите партньори. Всичко това ще доведе до краха на Турция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4027 |18.10.2017 Турция спестила 186 млн. евро от лятното часово време . 4| 7951 |17.10.2017 Октай пред Фрог: Пеевски иска да е по-голям светец и от папата . 6| 13284 |17.10.2017 Само във Фрог: Човек на Светлозар Лазаров-Снахата пое борбата с корупцията във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads