Реклама / Ads
2| 7029 |24.02.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Ю. Ангелов от ПФ за Фрог: С президента не се разбрахме за референдума

.
Юлиан Ангелов
Част от разговора при президента беше повторение. Поставихме теми, които и преди сме поставяли. Искаме президентската институция да е по-активна. Предложихме свикване на Консултативен съвет по национална сигурност за кризата в Украйна и българите живеещи там, но такъв е свикван през март. Консултативният съвет се свиква когато има проблеми, а не когато те отминат, коментира пред Фрог нюз Юлиан Ангелов от Патриотичния фронт.
 

Дебатираме същите неща като от преди няколко месеца. Надяваме се да не е било пиар акция на държавния глава, допълни патриотът.

 

Искаме ревизия в енергетиката. Имаме уверение от правителството, че се работи по въпроса, но резултат не сме видели. Съгласен съм президентът да има законодателна инициатива. Депутати, министри имат, защо и той да няма?! Депутати се избират с няколко хиляди гласа, а той с милион, така че защо да няма право на законодателна инициатива, застъпва се депутатът за идеята на Плевнелиев да кове закони.

 

По някои от проблемите, които дебатираме, имаме еднакво мислене. Но това, че мислим еднакво не значи, че проблемите са решени.

 

За Изборния кодекс и референдумите имахме различни позиции. Ние искаме веднага да се въведе задължително гласуване и законови промени, а не да чакаме референдума с местните избори. Имаме резерви към електронното гласуване. В момента опасността да може да се контролира вота чрез електронно гласуване е голяма. Като се съберат личните карти от Столипиново в Пловдив, ще гласуват на 100%. Иначе електронното гласуване е много добра практика в европейските държави, но при нас действителността е друга, отбелязва Ангелов.

 

Попитан дали ПФ ще одобри заема от 16 милиарда лева, депутатът обясни: Днес имаме среща с финансовия министър, след това ще имаме заседание на парламентарните групи. И утре вече ще ни е ясна позицията.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5549 |18.02.2015 Исмаилов за Фрог: Цифрите стряскат, но взимането на дълг е правилно . 16| 6038 |13.02.2015 А. Славчев за Фрог: Депутатите признаха, че 8 г. ЧСИ-тата репресират хора . 4| 6077 |11.02.2015 Я. Хайтов пред Фрог: В подслушваната система по „Червеи” има данни за всички български граждани . 35| 7177 |11.02.2015 Първо във Фрог: На Гудериан Ненчев прекръстиха военния министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads