Реклама / Ads
23| 33860 |21.04.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Ани Цолова: Нищо не започва от днес. Кой е Лъчезар Иванов?

.
Ани Цолова
Нищо не започва от днес. И тук не става дума просто за един депутат. Кой е Лъчезар Иванов?
 

Като журналист съм питала за тези нелицеприятни ситуации през годините:
2009 г. - Дъщеря му го обвинява, с писмо до американското посолство, че е жертва на домашно насилие. Жена му също. Той обяснява, че всичко това е заради развода му.

 

2010 г. – Екипът ни в бТВ направи провокация към депутатите, като ги покани, в работно време, да получат подарък телефон Верту на стойност 8000 лева с камъни Сваровски (така пишеше в поканата). Един от депутатите, които дойдаха да си получат „подаръка“ беше Лъчезар Иванов. В кутиите нямаше скъп телефон. Имаше мандарини.

 

Същата година името му беше замесено и в т.нар. поправка "Мери Джейн" в Закона за наркотичните вещества. В "Държавен вестник" беше публикуван текст, без да е приет от депутатите, който допускаше използването на изображения на наркотични вещества с рекламна цел. По това време Лъчазар Иванов беше шеф на здравната комисия. Поправката беше наречена лобистка.

 

През 2012 г. се разбра, че за да стане доцент в Медицинския университет е използвал (решил, че са негови) научни публикации на пенсионирания проф. Любомир Иванов, бивш директор на Националния център по опазване на общественото здраве. Инициалите на двамата съвпадат. Тогава депутатът обясни в студиото ни, че е допуснал техническа грешка и не се е опитвал да заблуди комисията.

 

Три години по-късно се оказа, че Иванов, въпреки всичко, е станал доцент. Тогава млади лекари попитаха в студиото ни как е станало това, след като не е написал нито една публикация с научна стойност.

 

През 2014 година, тогава 17-годишният му син Георги е задържан и разследван за грабеж на бензиностанция.

 

Вчера синът му Георги е бил в колата, която уби Милен. И бяга.

Днес Лъчазар Иванов се отрече от сина си. За да спаси политическата си кариера или не само?

 

Още някои въпроси:
Дали заради присъствието на депутатския син в колата полицията, иначе охотно говореща за мерките за влизане и излизане от София, още не е дала възможност да бъде питана от журналисти по темата?

 

Информация за момичето в колата?

 

Ани Цолова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 11693 |21.11.2019 Димитър Куманов за Фрог: ДНСК са на Марс, унищожаването на р. Вит е непоправимо . 2| 9578 |11.07.2019 Само във Фрог: Унищожават парк „Витоша“, туристите дишат прахоляци . 15| 7604 |28.06.2019 Адвокат: КПКОНПИ не само не разкри нищо, но и замаскира ”Апартаментгейт” . 3| 6095 |28.04.2019 Пламен Сивов: Християнството започва от жеста към този, който те е наранил

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads