Реклама / Ads
4| 4050 |04.05.2023 НАРОДЕН ГЛАС

Велислав Величков: Ясен Тодоров е вечният защитник на всички главни прокурори, в това число и Гешев

.
Източник: БГНЕС
Нека си отговорим на въпроса кой е Ясен Тодоров? Ясен Тодоров беше един знаменит член на един предишен състав на ВСС. Той беше един вечен защитник на всички главни прокурори - преди това на Цацаров, сега на Гешев. Той фактически се явява прокурорският глас на вярата в силата на прокуратурата.
 

Това заяви в предаването "Денят с В. Дремджиев" юристът Велислав Величков от инициатива "Правосъдие за всеки" по повод на опита за покушение срещу главния прокурор Иван Гешев и последвалите реакции на това в публичното пространство.

 

Той изрази мнение, че нито една версия за случилото се не е изключена, включително за инсценировка.

 

"Аз се радвам, че Гешев е стигнал до Истанбул. Това е добре. Всъщност се оказа, че майсторите по следствените експерименти са Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор и шеф на Националното следствие и Ясен Тодоров. Видях, че лично шефът на Националната следствена служба не само изследва и обезпечава доказателства, но и вече има заключение какво те показват. А именно - че това е било взрив не за сплашване, а за убиване. Случи се така, че на следващия ден трябваше да го опровергава собственият му говорител на НСлС, който каза, че тепърва доказателствата се анализират, нито една версия не е изключена, включително за инсценировка. Това, което видяхме, е дефект на кората на едно дърво и една лека дупчица в асфалта, все едно попови прасета са копали. Видя се, че асфалтът е абсолютно чист", коментира Величков.

 

По думите му е особено проблематичен фактът, че не сме видели автомобила на НСО, в който е пътувал главният прокурор.

 

"Чухме, че изключителен професионалист е подготвял това самоделно устройство и че то е било подготвяно поне от месец време. Чу се и за друго взривно устройство, което е било поставено по друг маршрут. Само че не видяхме никакви снимки на това устройство. Накрая се оказа, че т.нар. "изключителен професионалист" е заложил нещо съмнително там. Най-интересното е, че не видяхме автомобила на НСО, в който е пътувал главния прокурор, очевидно не сам, както каза вътрешният министър. Видяхме само дървото", каза още Величков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7588 |02.03.2023 Стефан Тафров: Театърът може без Велислава Кръстева, но не може без Морфов . 15| 10090 |20.02.2023 Устата е ясен, но медиите защо? Канализацията като спасител на нацията . 2| 24426 |14.09.2022 Адв. Велислав Величков и Огнян Стефанов: Бившите управляващи са дали 3 млрд. за проект, обслужващ Путин, за да започне войната в Украйна . 22| 25781 |20.01.2022 Мафиотски игри! Гласят Ясен Тодоров за шеф на НСлС. Цацаров демонстрира недосегаемост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads