Реклама / Ads
8| 8511 |16.06.2023 ПОЛИТИКА

Адвокат Величков: Сарафов и прокурорската колегия на ВСС, които го избраха, действат в схема

.
Източник: стопкадър
Хората, които избраха именно Иван Гешев за главен прокурор и казаха, че са сбъркали в избора и преценката си за неговите нравствени и професионални качества, сега очевидно правят растеж в грешката като отново бъркат в преценката си, избирайки едно дългогодишно лице от ръководните позиции в Прокуратурата - Борислав Боби Сарафов за временно изпълняващ длъжността главен прокурор.
 

Тук бих искал да цитирам думи на Сарафов от 28 май в предаването “120 минути”: “За себе си виждам да остана на мястото, на което съм в момента и да продължа да бъда полезен на колегите си от Националната следствена служба. По никакъв начин, ако това е въпросът ви, не желая да ставам главен прокурор. Няма да бъда кандидат за главен прокурор, няма да желая и да изпълнявам тази длъжност, по никакъв начин".


По думите на Величков, Сарафов днес е направил точно обратното:

 

" Когато един човек говори едно, а прави друго се нарича лъжец. Излиза, че той е имал други намерения, но ги е крил старателно и очевидно и той и членовете на съответната прокурорска колегия на ВСС, които днес го избраха, действат в схема продиктувана от външен натиск, от външно политическо убеждение за този избор. 

 

След като Сарафов беше избран от ВСС за и.д. главен прокурор, правосъдният министър Атанас Славов заяви, че ще постави казуса със снимките нму в заведението "Осемте джуджета" с Пепи Еврото за обсъждане по време на заседание на ВСС".

 

По повод замесването на името на Сарафов с този казус, Величков каза:


"Очевидно е ,че Борислав Сарафов е бил замесен в този скандал, бидейки посетител на мястото е бил в доста топли отношение, видимо от снимката с Пепи Еврото, който в момента се издирва с червена бюлетина, а пък Сарафов става главен прокурор. Обикаляйки страната да разговаря с разни прокурори, той очевидно е участвал в тази схема за освобождаването на Гешев. Съдейки по това,което се случва е било по схемата “стани да седна”. 


Преди броени часове прокурорската колегия на ВСС избра Сарафов за главен прокурор до избирането на нов. Това се случи часове след указа на президента Румен Радев, с който Гешев окончателно бе освободен от длъжност, което е прецедент в българската история. В понеделник с 16 гласа "за" ВСС реши да освободи Гешев заради думите му, че "политическият боклук" трябва да бъде изметен от Народното събрание.

 

Разговаря Констанца Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4161 |09.05.2023 Андрей Янкулов от АКФ: Конфликтът между Гешев и Сарафов - буря в чаша вода или е реален . 16| 13760 |29.07.2021 Стефан Гамизов: Засега вие от ”Има такъв народ” се явявате адвокати на ДПС и Москва . 5| 5474 |26.04.2021 „Мутрите си вкараха адвокати в парламента“. Висшият адвокатски съвет осъжда изказването на Борисов . 8| 11545 |18.12.2020 Адв. Велислав Величков: „Класната“ в Брюксел вече не вярва на сгрешени домашни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads