Реклама / Ads
2| 7407 |17.08.2021 НАРОДЕН ГЛАС

Асен Агов: Пълна простащина е да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат

.
Асен Агов
”Беше уместно президентът да постави въпроса за бюджета, тъй като виждаме, че в този парламент, който все повече ни дразни заради упорството и простащината, които вилнеят и които се внесоха в публичния език, си правят оглушки. Съвсем естествено е да бъдем обезпокоени от това, че актуализацията се отлага все повече и повече”, заяви журналистът Асен Агов.
 

"Това мнение в крайна сметка се излага при първото четене и при дебатите. Нормално е в една свободна страна да има различни идеи как да се харчат парите, нашите пари – на данъкоплатците. Пълна простащина е, която вирее в момента много активно, да искаме да има единодушие и всички да ръкопляскат, и да приемат една актуализация, която според някои е добра, а според други не толкова. Тези мнения бяха изказани на днешния КСНС и аз не виждам нищо грешно в това", коментира журналистът пред ON AIR.

 

"Съгласен съм, че очевидно бюджетът трябва да се актуализира. Това се налага именно защото може да има нова Ковид вълна, възможно е и да има мигрантска такава", посочи от своя страна писателят Владимир Левчев.


Левчев намира за особено смущаващ факта, че атаките срещу служебните министри Кирил Петков и Асен Василев идват не само от ДПС и ГЕРБ, но и от "Има такъв народ" (ИТН).


Писателят цитира френския философ Жан-Жак Русо, който пише в "За обществения договор", че "робство и обществен договор са несъвместими", тъй като "винаги ще е глупаво за един човек или народ да правят договор изцяло за моя сметка и изцяло за твоя изгода". Според Левчев е удачно в настоящата политическа криза този израз да бъде обърнат: "Ултиматум и обществен договор са несъвместими".


"Общественият договор изисква консенсус и не задкулисни договорки, които винаги се получават, когато има плаващи мнозинства. Изисква се да има ясна програма, която се приема от всички. В случая всички очакваха, че ДБ и ИБГНИ ще са естествените партньори на ИТН, а те изведнъж се оказаха в най-заклетите им врагове", изтъкна писателят.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 55906 |31.07.2021 Румяна Ченалова: Сравнението на кандидат премиера с Кирил Петков, Асен Василев, Рашков, Пеканов е невъзможно . 16| 42203 |28.07.2021 Асен Йорданов: Ружа Игнатова прехвърлила недвижимите си имоти на фирмата на Емил Хърсев, който в момента е икономически съветник на Янев . 0| 6774 |16.04.2021 Адв. Гьошев за Фрог: Съдът отмени политическо уволнение на ГЕРБ в Асеновград . 23| 4564 |22.01.2021 Мартин Димитров: Тръбополагането като художествен образ олицетворява пълната духовна нищета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads